Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ποιοι βάζουν stop στο αδυνάτισμα

 Κόψατε τις σοκολάτες, γραφτήκατε στο γυμναστήριο, αλλά η απώλεια βάρους είναι δεν επιτυγχάνεται; Προτού σταματήσετε αυτές τις προσπάθειες, καλό είναι να σκεφτείτε μήπως κάποιοι άλλοι παράγοντες που δεν βάζει το μυαλό σας σαμποτάρουν την προσπάθειά σας.
  
Από τη μεγάλη τσάντα μέχρι το τεχνητό μαύρισμα, οι ειδικοί ενοχοποιούν πολλά από αυτά που
κάνουμε προκειμένου να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας, για την αδυναμία απώλειας βάρους ή για το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν φαίνεται και στη σιλουέτα μας!

Η τσάντα σας
Ο Μάικλ Πράγκερ, Βρετανός πλαστικός χειρουργός, παρατήρησε ότι κάποιες από τις ασθενείς του έχουν συγκεντρωμένο βάρος σε ένα σημείο του σώματός τους και αυτό βρίσκεται στη μεριά στην οποία κρατούν τις υπερμεγέθεις τσάντες τους. Την παρατήρηση αυτή επιβεβαιώνει και η ειδική σε θέματα στάσης του σώματος Ιβάνα Ντάνιελ. «Η στάση του σώματος μας επηρεάζει στο που αποθηκεύουμε το βάρος μας» εξηγεί και συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στη στάση μας, επειδή η καλή κορμοστασιά μάς δείχνει και πιο λεπτούς.

Τεχνητό μαύρισμα
Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα χημικά, γνωστά ως φθαλάτες, που υπάρχουν στις λοσιόν τεχνητού μαυρίσματος «ενθαρρύνουν» τον οργανισμό να παίρνει βάρος, ενώ διπλασιάζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη. Τα ίδια συστατικά συναντώνται επίσης σε προϊόντα μακιγιάζ, καθαριστικά και πλαστικά δοχεία. «Οι φθαλάτες κάνουν τους ανθρώπους παχύσαρκους. Βρίσκονται σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα και έτσι μπαίνουν εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος» εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Μόνικα Λιντ.

Multitasking
Για τις περισσότερες γυναίκες, η συνεχής προσπάθεια να συνδυάσουν πολλές υποχρεώσεις και δουλειές μαζί είναι βαρύ καθημερινό φορτίο. Ερευνες ωστόσο έχουν δείξει ότι αυτή η προσπάθεια κάποια στιγμή εξουθενώνει το κέντρο του εγκεφάλου που ρυθμίζει τον αυτοέλεγχο. «Αν είσαι πολύ απασχολημένος δεν μπορείς να σκεφτείς σωστά, οπότε το πιο πιθανό είναι να αρπάξεις μια κούπα καφέ και μπισκότα για να βρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι και να συνεχίσεις» εξηγεί o personal trainer Ντάλτον Γονγκ που προπονεί την ηθοποιό της ταινίας «Παιχνίδια πείνας» Τζένιφερ Λόρενς.

Καλσόν
Βρετανοί φυσικοθεραπευτές προειδοποιούν ότι τα πολύ σφιχτά καλσόν που προτιμούν πολλές γυναίκες για να κρύψουν διάφορες ατέλειες μπορεί να κάνουν τους μυς «τεμπέληδες», με αποτέλεσμα πλαδαρά πόδια, γλουτούς και κοιλιά. Γι' αυτό και κατά τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα, που είναι πολύ κοντά στην περίοδο κατά την οποία φοράμε συστηματικά καλσόν, το σώμα μας είναι ιδιαίτερα πλαδαρό.

Ψηλά τακούνια
Βλέποντας την πολύ λεπτή Βικτόρια Μπέκαμ που πηγαίνει παντού με γόβες-στιλέτο δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μας ότι τα τακούνια μπορεί να ευθύνονται για πεταχτή κοιλιά! Αυτή όμως είναι η «διάγνωση» του Νταξ Μόι που πιστεύει ότι τα υπερβολικά ψηλά τακούνια αναγκάζουν τους κοιλιακούς μυς να πετάγονται προς τα εμπρός. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο με εκείνο της λεγόμενης «μπιροκοιλιάς». Για άλλη μία φορά όμως πρόκειται για χαλάρωση των μυών. Για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, οι ειδικοί προτείνουν να φοράμε πολύ ψηλά τακούνια όσο πιο σπάνια γίνεται και όταν είμαστε σπίτι να κυκλοφορούμε ξυπόλητες για να αποκαταστήσουμε τη χαλάρωση που έχουν υποστεί οι κοιλιακοί μύες.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ποιοι βάζουν stop στο αδυνάτισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου