Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ολάντ: Οι προτάσεις μου κερδίζουν έδαφος

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ «μετακινείται» από τις θέσεις της σε ό,τι αφορά «την ανάπτυξη στους κόλπους της ΕΕ» δήλωσε ο σοσιαλιστής υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του. Εκτίμησε μάλιστα πως «(η Μέρκελ) θα μετακινηθεί στο ίδιο θέμα ακόμα περισσότερο», μετά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 6 Μαΐου.
Ο Ολάντ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως θα αναδειχθεί τελικά πρόεδρος της Γαλλίας, νικώντας τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, επέμεινε πως η κ. Μέρκελ τελικά θα αποδεχθεί την πρότασή του για επαναδιαπραγμάτευση του γερμανικής εμπνεύσεως Δημοσιονομικού Συμφώνου.
Σε συνέντευξή της το Σάββατο η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε έτοιμη για ενίσχυση της της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΤΕπ και για πιο ευέλικτη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ για υποδομές -δύο προτάσεις που έχει κάνει ο Ολάντ, με στόχο της ενίσχυση της ανάπτυξης. Επανέλαβε πάντως πως δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του Δημοσιονομικού Συμφώνου, το οποίο έχει υπογραφεί από 25 από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.
«Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι προτάσεις μου κερδίζουν έδαφος όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη» πρόσθεσε ο Ολάντ μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο. «Τώρα η Μέρκελ λέει πως είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη» συνέχισε.
Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα πως «θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, θα υπάρξει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη».

Ολάντ: Οι προτάσεις μου κερδίζουν έδαφος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου