Κυριακή 1 Απριλίου 2012

"ΚΕΛ Β.Μεσογείων" - θα μας καλούν να τα βάλουμε με τα ΜΑΤ

Δεν μπορώ να καταλάβω τι κωλοπιλάλα έπιασε την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας να φέρει προς συζήτηση και απόφασή το θέμα του ΚΕΛ Β.Μεσογείων την προσεχή Δευτέρα;
Δεν γνωρίζουν ότι σε ένα μήνα έχουμε εκλογές ;
Δεν γνωρίζουν ότι οι Βουλευτές και οι Υπουργοί που ασχολούνται με το θέμα θα είναι σπίτι τους στις αρχές Μαΐου;
Δεν φτάνει που μας εκβίαζαν τόσο καιρό με την άρνησή τους να
εγκρίνει η Κυβέρνηση το Δάνειο που ζητάει ο Δήμος αν δεν συμφωνήσουμε στην χωροθέτηση!!
Δεν φτάνουν οι μίζες που έχουν πάρει τόσα χρόνια τόσοι και τόσοι Υπουργοί από την κατασκευή του αεροδρομίου; από την Ολυμπιάδα, από οπλικά συστήματά, από την Αττική οδό και τόσα άλλα;
Θα ανεχτούμε ακόμα και αυτή, την ύστατη στιγμή τους στα κοινά της χώρας και λίγο πριν τους φάει το μαύρο σκοτάδι της ανυπαρξίας να πάρουν μίζες για τα γεράματα τους;
Ο Πάγκαλος τα παρατάει, η Βάσω ακολουθεί ο Παπακωσταντίνου ετοιμάζεται για δικαστήρια ... και φυσικά ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ θα ψάχνει μαζί με τον Ανδρεαδάκη από τον Μάιο για εργασία.
Και εμείς τι τους χρωστάμε και δεν περιμένουμε να μπουν οι νέοι υπουργοί σε ένα μήνα και να δούμε τι πρόκειται να γίνει!!
Μήπως είχε δίκιο ο Πάγκαλος όταν έλεγε ότι δεν τα έφαγε μόνος του και έχουν πιάσει τα κουτάλια και συνδημότες μας ;


Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για το ΚΕΛ είναι σε λάθος βάση !!
Όλα είναι υπό αμφισβήτηση εκτός από την αποδοχή της χωροθέτησης του Μεγάλου ΚΕΛ.
Έπρεπε πρώτα να διασφαλιστούν όλα τα άλλα και μετά να γίνει η αποδοχή της χωροθέτησης αν δεν θέλουμε να μας φορτώσουν το μεγάλο ΚΕΛ και να τρώνε όλοι τους σαν παράταξη γιαούρτια για πολλά χρόνια!!

Η όλη εισήγηση του δημάρχου είναι για να κλείσει τα μάτια των κατοίκων του Δήμου.
Το κύριο ζήτημα είναι αν είναι αποδεκτή η επεξεργασία που προτείνουμε από το ΥΠΕΚΑ. Μέχρι σήμερα δεν έχει εγκρίνει αυτή την επεξεργασία. Αν η ΕΥΔΑΠ δέχεται να αναλάβει την λειτουργία αυτής της επεξεργασίας που προτείνουμε.
Δεν έχει ακόμα απαντήσει θετικά
Αν είναι η χωροθέτηση σωστή από χρηματοοικονομικής λειτουργικότητας.
Το σκεπτικό της Χωροθέτησης στο Πλατύ Χωράφι ήταν για την κατά 80% φυσική ροή των λυμάτων των μεσογείων σε αυτό. Τώρα το 80% των λυμάτων θα συγκεντρώνονται από την παραλία στον κάμπο με αντλιοστάσια.
Η δημοτική Αρχή πουλάει το μόνο που μπορεί να εξαναγκάσει την κυβέρνηση να δεχτεί τους όρους μας -την χωροθέτηση και το αντάλλαγμα είναι η έγκριση του δανείου που ζητάει ο Δήμος
Έτσι λειτουργούσε πάντα το Ελληνικό κράτος, εκβιάζοντας και χρηματίζοντας.
Το χειρότερο είναι ότι αυτοί ακριβώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής αρχής είναι που σε λίγα χρόνια θα μας καλούν να τα βάλουμε με τα ΜΑΤ γιατί θα τους έχουν πουλήσει τα κυβερνητικά χείλι αφού με την παράδοση της έγκρισης της χωροθέτησης θα εφαρμόσουν την μόνη εγκεκριμένη μελέτη που έχουν, τις δεξαμενές, τους αγωγούς και την αποθέσει στον Αγ. Νικόλαο.


 Και άμα χάσει ο Αντιδήμαρχος Χ.Μάρκου τους πολιτικούς - κομματικούς του πάτρωνες στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές πρέπει να το πληρώσει η Αρτέμιδα;
Καταλαβαίνω την ανταπόδοση του, στην στήριξη που του έγινε την περίοδο που καλούσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να φωτογραφηθούν παρέα πριν τις Δημοτικές εκλογές.
Και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής, αλλά το κόστος θα το πληρώσουν οι κάτοικοι της Αρτέμιδας και όχι ο ίδιος!!
Εμάς, μας πουλάει φούμαρα για άλλου τύπου ΚΕΛ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Αν.Αττική , δείχνουν στους Παλληνιώτες τις κορδέλες της αποδοχής από τον Δήμο μας, της χωροθέτησης του ΚΕΛ Β.Μεσογείων στο 'Πλατύ Χωράφι "!! 

Γιώργος Παπαστεφάνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου