Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πολίτες-νομοθέτες με 1.000.000 υπογραφές!

Τη δυνατότητα να νομοθετούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρώνουν 1.000.000 υπογραφές και θα έχουν την στήριξη επτά εκ των 27 κρατών - μελών της ΕΕ, θα παρέχει στους πολίτες της, από την 1η Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπονήθηκε από την Κομισιόν, έχει τίτλο «Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων πολιτών» και αποτελεί, στην ουσία, μία επίσημη προσπάθεια των Βρυξελλών να καταστήσουν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών πιο δημοκρατική.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών κατηγορεί τους θεσμούς της ΕΕ για σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα.

«Το νέο αυτό δικαίωμα θα ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο στη δημοκρατική ζωή της ΕΕ» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς, που είναι και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας.

Και συμπλήρωσε: «Όχι μόνο θα μεταφέρει αιτήματα Ευρωπαίων απευθείας στις Βρυξέλλες, αλλά θα αποτελεί και αφορμή για συζητήσεις μεταξύ πολιτών διαφορετικών χωρών της Ένωσης, πάνω σε κοινά ευρωπαϊκά θέματα».
Πολίτες-νομοθέτες με 1.000.000 υπογραφές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου