Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Γιατί ξύνεται η γάτα σας ή χάνει το τρίχωμά της – Κοινές δερματικές παθήσεις


Υπάρχουν διάφορα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το δέρμα και το τρίχωμα της γάτας σας. Αν η γάτα σας ξύνεται συνέχεια και δαγκώνει ή γλείφει το τρίχωμά της, υπάρχει περίπτωση να υποφέρει από κάποιο δερματικό πρόβλημα. Επικοινωνήστε αμέσως με τον/την κτηνίατρό σας αν η γάτα σας αντιμετωπίζει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα:

● Έντονο ξύσιμο
● Απώλεια τριχώματος
● Ερυθρότητα
● Ξηροδερμία
● Άτονο τρίχωμα
● Ακμή
● Δυσάρεστη μυρωδιά
● Κρούστες
● Υπερβολικός καθαρισμός με τη γλώσσα


Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει μια γάτα:

1. Ψώρα

Η ψώρα είναι μια φλεγμονώδης δερματική νόσος που προκαλείται από διάφορα είδη ακάρεων, πολλά εκ των οποίων είναι ορατά μόνο με μικροσκόπιο. Τα ακάρεα ζουν και φωλιάζουν μέσα στο δέρμα και στο τρίχωμα της γάτας, προκαλώντας κνησμό, πρήξιμο, και απώλεια τριχώματος γύρω από το πρόσωπο, τα βλέφαρα, τον λαιμό και την πλάτη. Το έντονο ξύσιμο μπορεί να δημιουργήσει κρούστες και να προκαλέσει ερυθρότητα, καθώς η γάτα συνεχώς στοχεύει στις ερεθισμένες περιοχές με τα νύχια της.
Τα ακάρεα αντιμετωπίζονται εύκολα με τη χρήση τοπικών θεραπειών και μερικών γενικότερων αντιπαρασιτικών θεραπειών. Αν βρεθούν ακάρεα στη γάτα σας, καθαρίστε το κρεβάτι και το κολλάρο της, και προσπαθήστε να αποφύγετε την επαφή της με άλλα ζώα μέχρι να τα ξεφορτωθεί τελείως.

2. Ωτικά ακάρεα

Τα ωτικά ακάρεα είναι συχνά στις γάτες, ειδικά στα μικρά γατάκια που μπορεί να τα έχουν κολλήσει από τη μαμά τους. Μπορούν, όμως, να εντοπιστούν σε γάτες όλων των ηλικιών. Οι γάτες ξύνουν τα αυτιά τους και κουνάνε το κεφάλι τους για να ανακουφιστούν. Τα ωτικά ακάρεα προκαλούν πολύ έντονο κνησμό, με αποτέλεσμα η γάτα σας να περνά μακρές περιόδους τρίβοντας και ξύνοντας τα αυτιά της. Ακόμα, προκαλούν φλεγμονή στα αυτιά η οποία, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή μόλυνση.


3. Ψύλλοι και τσιμπούρια

Είναι απαραίτητο να χορηγείτε συστηματικά στη γάτα σας προληπτική αντιπαρασιτική θεραπεία, έτσι ώστε να απωθεί τα έντομα αυτά, τα οποία ψάχνουν ευκαιρία να γραπωθούν στο δέρμα και στο τρίχωμά της.

Κάποια ζώα συντροφιάς είναι αλλεργικά στα σάλια που απελευθερώνουν οι ψύλλοι όταν δαγκώνουν, και εμφανίζουν πολύ έντονο κνησμό που μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα, πληγές, και απώλεια τριχώματος. Αυτό συχνά οδηγεί σε κεγχροειδείς δερματίτιδες, κατά τις οποίες η γάτα εμφανίζει πολλές μικρές κρούστες, συνήθως στην πλάτη.

Αν δείτε έναν ή δύο ψύλλους, είναι πιθανό πως στο περιβάλλον της γάτας σας υπάρχουν εκατοντάδες, επομένως πρέπει άμεσα να καθαρίσετε τον χώρο με την ηλεκτρική σκούπα και να πλύνετε το κρεβάτι της και τα σκεπάσματα που χρησιμοποιεί για να ξεφορτωθείτε τα παράσιτα.

4. Περιβαλλοντικές αλλεργίες


Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, μπορεί να εμφανίσουν αλλεργίες σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης όταν έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τροφικές αλλεργίες, αντιδράσεις σε χημικά οικιακής χρήσης, καθώς και αντιδράσεις στη σκόνη, στο γρασίδι, ή στη γύρη.

Όταν μια γάτα είναι αλλεργική σε οτιδήποτε στο περιβάλλον της, τείνει να γλείφεται και να ξύνεται υπερβολικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κενά στο τρίχωμά της. Παρατηρήστε προσεχτικά το ζώο συντροφιάς σας για να δείτε αν υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα που εμφανίζει αυτή τη δυσφορία, ώστε να εντοπίσετε ποιο είναι το αντικείμενο, η τροφή, ή η ουσία που μπορεί να του προκαλεί την αντίδραση.

5. Αλωπεκία λόγω άγχους

Όταν η γάτα σας είναι αγχωμένη, ενδέχεται να αρχίσει να γλείφεται υπερβολικά, να κοιμάται πολύ, και να έχει πεσμένη διάθεση. Αλλαγές στο περιβάλλον της μπορεί να της προκαλέσουν άγχος, και κατ’ επέκταση αραίωση στο τρίχωμα στην πλάτη και στην κοιλιά λόγω υπερβολικού γλειψίματος. Σε αυτή την περίπτωση, συζητήστε με τον/την κτηνίατρό σας τις πιθανές πηγές άγχους, καθώς και πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης.

6. Ακμή

Αν παρατηρήσετε σπυράκια ή μαύρα στίγματα στο πηγούνι και κάτω από τα χείλια της γάτας σας, ενδέχεται να έχει ακμή. Υπάρχει περίπτωση το πηγούνι της να πρηστεί και να κοκκινίσει, οδηγώντας τη γάτα σας να ξύνει την περιοχή για να ανακουφιστεί. Η αιτία της ακμής στις γάτες δεν είναι γνωστή, αλλά υπάρχει περίπτωση να προκαλείται από περιβαλλοντικές αλλεργίες.

7. Τροφικές αλλεργίες

Ο κνησμός στην πλάτη, στο κεφάλι, και στον λαιμό, μπορεί να υποδεικνύουν κάποια τροφική αλλεργία. Ο/η κτηνίατρός σας θα οδηγηθεί στη διάγνωση της τροφικής αλλεργίας αποκλείοντας συγκεκριμένα συστατικά από τη διατροφή της και προτείνοντάς σας κάποια ειδική κλινική δίαιτα. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες του/της κτηνιάτρου και να μην προβείτε σε αλλαγές στη διατροφή της γάτας σας χωρίς καθοδήγηση.






Τι να κάνετε αν ο σκύλος σας ξύνεται και χάνει το τρίχωμά του

Η απώλεια του τριχώματος (αλωπεκία) και ο κνησμός είναι συμπτώματα δερματικού ερεθισμού στους σκύλους.

8. Αποστήματα

Γρατζουνιές και μικροπληγές που προκύπτουν από γατοκαβγάδες μπορεί να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα στη γάτα σας, καθώς η περιοχή ερεθίζεται από το ξύσιμο. Αν παρατηρήσετε πρήξιμο ή αποστήματα γεμάτα πύον, πρόκειται για σημάδια μόλυνσης, η οποία μπορεί να θεραπευτεί μέσω καθαρισμού και χορήγησης της θεραπείας που θα σας συνταγογραφήσει ο/η κτηνίατρός σας.

9. Δερματοφυτίαση

Η δερματοφυτίαση είναι εξαιρετικά μεταδοτική σε ανθρώπους και άλλα ζώα, επομένως πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον/την κτηνίατρό σας αν παρατηρήσετε τα παρακάτω συμπτώματα. Η δερματοφυτίαση μοιάζει με έναν ορθωμένο κόκκινο κύκλο στο δέρμα της γάτας σας που μπορεί να δημιουργήσει κρούστα, ή να προκαλέσει απώλεια τριχώματος στην περιοχή. Αν υπάρχει υπόνοια μυκητίασης, συνιστάται να καθαρίσετε το σπίτι σας με ηλεκτρική σκούπα, και να πλύνετε το κρεβάτι της γάτας και όλα τα σκεπάσματα.

Βρετανία: Η πρώτη πτήση που θα μεταφέρει στη Ρουάντα αιτούντες άσυλο θα αναχωρήσει μετά τις εκλογές, λέει ο Σούνακ

 Η πρώτη πτήση που θα μεταφέρει αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα αναμένεται να αναχωρήσει μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Σκιάθος: Έριξε καυστικό υγρό σε 10 αυτοκίνητα για εκδίκηση

 Οι προσωπικές και οικονομικές διαφορές που είχε με τον ιδιοκτήτη επιχείρησης ενοικιαζόμενων οχημάτων στη Σκιάθο, «όπλισε» το χέρι ενός 55χρονου, που προκάλεσε φθορές σε 10 αυτοκίνητα, στα οποία έριξε καυστικό υγρό και προκάλεσε φθορές με αιχμηρό αντικείμενο.

Έλληνες πεζοναύτες «πολέμησαν» με αντίγραφο πανοπλίας 3.500 ετών - Δείτε τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

 Αντίγραφο ολόσωμης χάλκινης πανοπλίας 3.500 ετών, μελετήθηκε στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την οποίαν φόρεσαν εκπαιδευμένοι Έλληνες πεζοναύτες ακολουθώντας ένα απαιτητικό πρωτόκολλο προσομοίωσης μάχης. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε έγκυρο διεθνές

Συνελήφθη για ξυλοδαρμό της πρώην του και προέκυψε αρχαιοκάπηλος

Οι καταγγελίες μιας γυναίκας σε βάρος του 57χρονου εν διαστάσει συζύγου της για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, οδήγησαν στην σύλληψή του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Πάτρα, αλλά και στην αποκάλυψη ότι ετοιμαζόταν να βγάλει στο "σφυρί" πολύτιμες αρχαιότητες!

Βρετανία: Έπαιξαν τραγούδια Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου σε εκκλησία - «Αποτροπιασμός» από την Αρχιεπισκοπή Μεγάλης Βρετανίας

Την έντονη αντίδραση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας προκάλεσε η μουσική εκδήλωση με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας στο Μπράιτον.

Γερμανοί πίσω από την ανάπλαση των ιστορικών γραφείων του ΔΟΛ στη Χρ. Λαδά (pics)


Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη αλλά και Κυκλάδες.
Εκεί εστιάζουν τώρα, μετά το πρώτο project της ανάπλασης του ιστορικού κτιρίου των πρώην γραφείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στη Χρήστου Λαδά, το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα οι Γερμανοί της ehret + klein, με τη χώρα μας να αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη μη γερμανόφωνη αγορά για την εταιρεία η οποία σύντομα θα συμπληρώσει μία 20ετία παρουσίας της στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων στη Γερμανία.

Η Νορβηγία κλείνει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες, στερώντας τους το τελευταίο σημείο εισόδου στον χώρο Σένγκεν.

Πάτρα: Νεκρή από σπάνια ασθένεια 33χρονη νηπιαγωγός και μητέρα ενός παιδιού 18 μηνών

 Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας από τον ξαφνικό και πρόωρο θάνατο της 33χρονης νηπιαγωγού Μαριάννας Γκοτσοπούλου, η οποία ήταν μητέρα ενός αγοριού μόλις 18

Πουλάνε ακόμα και τα ρολόγια του Σουχάχερ


Μετά από σπίτια, βίλες, αεροπλάνο, γιότ και κάμποσα ακόμα, μπήκαν σε δημοπρασία ακόμα και τα οκτώ αγαπημένα ρολόγια του θρύλου της F1. Δείτε πόσο πουλήθηκαν

Χάλασε η συνεργασία του… αιώνα

Οι δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες δεν τα βρήκαν για το πως θα αντιμετωπίσουν την εισβολή των Κινέζων. Η Volkswagen τερμάτισε τις συζητήσεις με τη Renault για την από κοινού

Σύρο για έναν αργαλειό του 1910 - Ο Δήμος τον παραχώρησε δωρεάν σε ιδιώτη

 Διχασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σύρου μετά την απόφαση του Δήμου να παραχωρήσει δωρεάν για 15 χρόνια σε ιδιώτη, έναν πλήρως αποκαταστημένο μηχανικό κλωστοϋφαντουργικό αργαλειό του 1910. Το μοναδικό έκθεμα του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης

Ινδία: 17χρονος σκότωσε με την Porsche του επιχειρηματία πατέρα του δύο 24χρονους - Τον «τιμώρησαν» με μια έκθεση 300 λέξεων

 Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία η απόφαση δικαστηρίου που άφησε ελεύθερο 17χρονο που σκότωσε ένα ζευγάρι σε τροχαίο δυστύχημα με την Porsche του πατέρα του με τον όρο να... γράψει μια έκθεση για την οδική ασφάλεια!

Το δυστύχημα σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή όταν ο 17χρονος γιος του επιχειρηματία Βασγκάλ Αγκαρουάλ παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα με την Porsche τον 24χρονο Ανίς Αουντάγια και την επίσης 24χρονη Ασίνι Κόστα που επέβαιναν σε μηχανή.


Τα δύο θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 17χρονος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, ήταν μεθυσμένος, είχε αναπτύξει ταχύτητα 200χλμ/ώρα τη στιγμή της φονικής παράσυρσης.






Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος ήταν για βόλτα με φίλους του.

Η τρελή πορεία της Porsche με οδηγό τον 17χρονο σταμάτησε όταν το πολυτελές αυτοκίνητο έπεσε σε άλλα σταθμευμένα οχήματα. Αποτέλεσμα ήταν διερχόμενοι να τον ακινητοποιήσουν και να τον ξυλοκοπήσουν πριν να φτάσουν οι αστυνομικοί.






Το δικαστήριο ανηλίκων στο οποίο οδηγήθηκε ο 17χρονος τον άφησε ελεύθερο με τον όρο να κάνει κοινωνική εργασία για 15 ημέρες και να γράψει έκθεση 300 λέξεων «για την επίδραση των τροχαίων ατυχημάτων και τη λύση τους».

Την Τρίτη αστυνομικοί συνέλαβαν τον επιχειρηματία πατέρα του 17χρονου επειδή είχε δώσει το αυτοκίνητο στον ανήλικο, ο οποίος δεν είχε άδεια οδήγησης.





Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ζητούν ο ανήλικος να οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο ως ενήλικος με εκπρόσωπο της αστυνομίας να δηλώνει «όποιος βοήθησε τον κατηγορούμενο πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά. Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασής τους».

Τουρίστρια εκβίαζε ιδιοκτήτη επιχείρησης στη Ρόδο

 Δεν έφτανε που κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρη τη "γουρούνα" που είχε νοικιάσει από μια επιχείρηση μίσθωσης δικύκλων στη Ρόδο μια νεαρή αλλοδαπή, απαιτούσε και αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη της θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον τραυματισμό που υπέστη, ενώ ταυτόχρονα τον συκοφαντούσε.

Η θρασύτατη τουρίστρια προκάλεσε φθορές αξίας 2.000 ευρώ στην "γουρούνα" την οποία τράκαρε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και η ίδια. Όμως, στη συνέχεια ζητούσε εκβιαστικά χρήματα από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και, όταν εκείνος αρνήθηκε, ανέφερε σε τρίτο πρόσωπο ψευδή συκοφαντικά γεγονότα για εκείνον και το κατάστημά του.



Ο επιχειρηματίας κατέφυγε στο τμήμα Αρχαγγέλου όπου υπέβαλε μήνυση εναντίον της τουρίστριας για εκβίαση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και συκοφαντική δυσφήμηση, βάσει της οποίας οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της, αλλά δεν την εντόπισαν στα χρονικά όρια του αυτοφώρου.
 H καινούργια εποχή για τη smart έχει ξεκινήσει και σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση. Τα #1 και #3 είναι αυτά που καλούνται να δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό σκηνικό, σε μια χρονιά που είναι ορόσημο για την εταιρεία.

Αιματηρό επεισόδιο σε ξενοδοχείο στα Χανιά - Σκανδιναβός τουρίστας μαχαίρωσε δύο άτομα

 Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στoν Πλατανιά Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ένας 48χρονος Φινλανδός φέρεται να μαχαίρωσε δυο άνδρες, έναν Φινλανδό και έναν Σουηδό, μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.

Έταζαν άδειες οπλοφορίας και εκτελωνίσεις αυτοκινήτων και απέσπασαν €110.000 - Συνελήφθη υπάλληλος της αστυνομίας

Λύση για κάθε πρόβλημα «πουλούσε» ένας 46χρονος που συνελήφθη από στελέχη του Εκβιαστών για απάτες από τις οποίες κατάφερε να αποκομίσει περισσότερα από 110.000 ευρώ.

Shiba Inu: 9 άγνωστα πράγματα για τους υπέροχους σκύλους από την Ιαπωνία



Γνωστα την εμφάνισή του που θυμίζει έντονα αλεπού, την ευκινησία του, που είναι σαν αυτή της γάτας, την ισχυρή του θέληση, τις άτακτες αστείες κινήσεις του και την πίστη και αφοσίωση στην οικογένειά του, το Shiba Inu είναι ένα υπέροχο πλάσμα και το πιο εμβληματικό σκυλί της

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις διακρατικές υιοθεσίες

Δεν θα επιτρέπεται στο εξής στους Ολλανδούς να υιοθετούν παιδιά από ξένες χώρες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Νομικής Προστασίας Φρανκ Βέερβιντ.

SKOPJE SKOPI

 Ανανεώθηκε σήμερα η επίσημη ιστοσελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η νέα Πρόεδρος του κράτους είναι η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν

Πώς να δώσετε χάπι στη γάτα σας

Ακόμα κι αν η υγεία της γάτας σας είναι εξαιρετική (και ελπίζουμε να είναι), δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγετε εντελώς να της δώσετε κάποια στιγμή χάπια.

Κλιματική αλλαγή: Ο «Παγετώνας της Ημέρας της Κρίσεως» λιώνει πιο γρήγορα απ' ό,τι νόμιζαν οι ειδικοί

Πολύ πιο εκτεθειμένος στο θερμό νερό των ωκεανών από ότι θεωρούταν τις προηγούμενες δεκαετίες είναι πλέον ο παγετώνας Thwaites, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (20/5).

Κάνει πίσω το Ισραήλ για το Associated Press - Ανακαλεί την απαγόρευση, επιστρέφει τον εξοπλισμό που κατέσχεσε

 Μέσα σε λίγες ώρες και αφού είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις, ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι το Ισραήλ ανακαλεί την απόφασή

Βρετανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει αποζημιώσεις στα θύματα του σκανδάλου του μολυσμένου αίματος

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει να καταβάλλει περαιτέρω ενδιάμεσες αποζημιώσεις στα θύματα του σκανδάλου του μολυσμένου αίματος

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος κρεοπωλείου έκλεψε 20 τόνους κρέατος

Σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε εργαζόμενος σε βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων, επειδή έκλεβε για πάνω από τρία χρόνια μεγάλες ποσότητες κρεάτων

Ινδία: Δεκάδες ροζ φλαμίνγκο σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αεροπλάνο

Επιβατικό αεροσκάφος προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων φλαμίνγκο χθες, Δευτέρα, το βράδυ καθώς προσέγγιζε το Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια, όπως μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης και κατήγγειλαν ακτιβιστές για την προστασία της άγριας ζωής.

Μήπως γινόμαστε λιγότερο έξυπνοι; Το μυστήριο των εγκεφάλων που συρρικνώνονται


Είμαστε μήπως όντως μικρόμυαλοι; Ένα επίθετο που προσδίδουμε σε κάποιον όταν δεν είναι πρόθυμος να δεχτεί απόψεις, πεποιθήσεις και συμπεριφορές που είναι ασυνήθιστες ή διαφορετικές από τις δικές του, τελικά φαίνεται να είναι πολύ περισσότερο κυριολεκτικό

Ραϊσί: Η viral θεωρία συνωμοσίας στο Ισραήλ για τον θάνατό του


Μία απίστευτη θεωρία φαντασίας από το Ισραήλ πυροδοτεί διάφορα σενάρια συνωμοσίας για τον θάνατο του Iρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί μετά την συντριβή του ελικοπτέρου

Πόσο δύσκολο είναι να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας; Χρήσιμες συμβουλές για να το πετύχετε


Όποιος υιοθετεί ένα κουταβάκι ή έναν μεγαλύτερο σε ηλικία σκύλο, γνωρίζει ότι πρέπει να περάσει τουλάχιστον από μία βασική εκπαίδευση ώστε να αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και να γίνει υπάκουος και συνεργάσιμος.

Kατάσχεσαν αυτοκίνητο επτά εκατομμυρίων ευρώ

 Οι φήμες οργιάζουν ότι η τροχαία σταμάτησε το πανάκριβο hypercar γιατί δεν είχε πινακίδα εμπρός ή γιατί είχε ξεπεράσει το όριο ταχύτητας κατά… 1 χλμ/ώρα!

Βρετανία: «Η αλήθεια αποσιωπήθηκε για δεκαετίες» - Τι έδειξε η έρευνα για το σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα

Μια αλήθεια που συγκαλύφθηκε: η έρευνα για το τεράστιο σκάνδαλο του μολυσμένου αίματος που χορηγήθηκε σε ασθενείς και στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους στη Βρετανία, από

McLaren: Σένα στο Μονακό (+video)

 McLaren θα τιμήσει τον οδηγό ο οποίος συνέδεσε όσο κανένας το όνομά του μαζί της στο πριγκιπάτο με ένα πανέμορφο, επετειακό livery.

Λιμάνι Πειραιά: Ο Έλληνας «Pablo» του καρτέλ με τα 210 κιλά κοκαΐνης - Πουλούσε και όπλα στη Λατινική Αμερική

 
Ένας Έλληνας, ο οποίος είναι γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Pablo» βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση με τα 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Ναύπλιο: Θαλάσσιες ανεμώνες σε παιδιά σε παραλία - Τι συμβαίνει μετά το τσίμπημα

 Περιστατικά με επιθέσεις θαλάσσιων ανεμώνων σε παιδιά έχουν καταγραφεί στην παραλία Καραθώνας του Ναυπλίου. Οι θαλάσσιες ανεμώνες είναι κολλημένες στα βράχια και δεν μετακινούνται, ενώ αν κάποιος τις πλησιάσει μπορεί να υποστεί και έγκαυμα από το οξύ που εκκρίνουν κατά την επαφή.

Χαλκίδα: Οι συνομιλίες που έκαψαν το κύκλωμα των εφοριακών - «Ο άλλος έχει πάει σε ξενοδοχείο με €500 την ημέρα»

 Αποκαλυπτικές για τη δράση του κυκλώματος εφοριακών που δρούσε στη ΔΟΥ Χαλκίδας είναι οι συνομιλίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης που αλίευσαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της μεγάλης έρευνας που διεξήγαγαν για τη δυσώδη υπόθεση.

Ερμού: Νέες καταγγελίες για τον Αφγανό, είχε επιτεθεί και σε άλλες κοπέλες

Νέες καταγγελίες έρχονται στο «φως» με αφορμή την τελευταία επίθεση σε κοπέλα στην Ερμού.

Έρευνα - Θερμαϊκός Κόλπος: Hot spot για θαλάσσιους καύσωνες - Τι προτείνουν οι επιστήμονες

«Καυτό σημείο» (hot spot) για θαλάσσιους καύσωνες, δηλαδή για περιόδους ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών θαλασσινού νερού σε σύγκριση με τις τυπικές θερμοκρασίες, με συνέπειες στον

Βέλγιο: Πλήθος κόσμου επισκέπτεται τον «Φαλλό του Τιτάνα», το λουλούδι που ανθίζει για 72 ώρες κάθε τρία χρόνια vid

 Έχει ύψος 2 μέτρα, το σχήμα του θεωρείται φαλλικό και η οσμή του είναι απαίσια. Ο λόγος για το γιγαντιαίο λουλούδι ο «Φαλλός του Τιτάνα» (η επιστημονική του ονομασία είναι Amorphophallus titanum και αποδίδεται στα ελληνικά και ως «άμορφος φαλλός»), ένα από τα πιο σπάνια και αρωματικά στον κόσμο.

Χαλκίδα: Με αυτό το τεφτέρι έτρεχε το κύκλωμα των εκβιασμών η προϊσταμένη της ΔΟΥ

Το τετράδιο που χρησιμοποιούσε η προϊστάμενη της ΔΟΥ Χαλκίδας για να κρατάει σημειώσεις σχετικές με το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχε για να εκβιάζει επιχειρηματίες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο, γνωστοποίησε την Πέμπτη 23 Μαϊου η Energean plc (LSE: ENOG, TASE: אנאג) στο πλαίσιο της καθιερωμένης τριμηνιαίας ενημέρωσης (Trading Statement & Operational Update)

Cadillac φιλοδοξεί να γίνει Mercedes και Audi


Η αμερικανική εταιρεία θέλει να επεκταθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, ελπίζοντας να κατατροπώσει τις κραταιές, premium μάρκες. Με την παρουσίαση της Lyriq και το λανσάρισμά της αρχικά στη Γερμανία, η Cadillac αποφάσισε να ξεκινήσει μία σταδιακή επέκταση στην Ευρώπη.

Έμεινα με ηλεκτρικό! Τι μπορεί να φταίει;

  

Απαντάμε στις πιο σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ένα από αυτά είναι να μείνεις από μπαταρία. Δε μιλάμε για τη μεγάλη, αλλά για τη μικρή. Ναι, τα ηλεκτρικά έχουν και 12βολτη μπαταρία!

Κάννες: Άνοιξε το Nammos των 50 εκατ. ευρώ - Πως θα μεταφέρει τους VIP πελάτες του;


Την Τρίτη, όταν ξεκίνησε το 77ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, έμπαιναν οι τελευταίες πινελιές για το opening του νέου Nammos στην πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας.

Που είναι οι νέες κάμερες που χρεώνουν με πρόστιμα τους οδηγούς; Mobility

Τα σαρώνουν όλα οι νέες ψηφιακές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Δείτε ποιοι είναι αυτοί… Βροχή τα πρόστιμα σε οδηγούς που επιμένουν να μπαίνουν