Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Η Μέρκελ σκέφτεται μέγα-lockdown με «λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες

«Μέγα»- lockdown εξετάζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που βλέπει την πανδημία να επιδεινώνεται ραγδαία, μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία.

Πλέον, η Μέρκελ σκέφτεται να βάλει «λουκέτο» στις δημόσιες συγκοινωνίες για να εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού και θέλοντας να αποφύγει νέα, μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Ήδη, το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία ανακοίνωσε ρεκόρ 1.244 θανάτων λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Bild, η Μέρκελ σκέφτεται μέτρα για το κλείσιμο των τοπικών και υπερτοπικών δημόσιων συγκοινωνιών. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τις τελικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Οι ειδικοί ζητούν πιο σκληρά μέτρα, στο πλαίσιο του lockdown και επισημαίνουν ότι οι κανόνες είναι πιο χαλαροί και οι πολίτες ταξιδεύουν περισσότερο απ’ ότι τον Μάρτιο.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ υποστήριξε ότι με τους 1.244 θανάτους, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ανέρχεται σε 43.881. Επίσης, αναφέρθηκαν 25.164 νέες μολύνσεις.

Οι γερμανικές αρχές έχουν επιβάλλει περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, κλειστά σχολεία και περιορισμένα ταξίδια στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Ωστόσο οι κανόνες δεν εφαρμόζονται ενιαία σε όλα τα κρατίδια.

Πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα μέτρα δεν επαρκούν, καθώς δεν οδηγούν σε πλήρες lockdown, ενώ υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου