Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ληστεία-θρίλερ στην Αιτωλοακαρνανία

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου οδηγούνται σήμερα οι τρεις φερόμενοι ως δράστες της ληστείας στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο από ασφυξία ο 91χρονος και να κινδυνεύσει η ζωή της 85χρονης συζύγου του.

Οι κατηγορούμενοι, δύο μεσήλικα αδέλφια που εργάζονται ως σιδηρουργοί στο χωριό και ένας νεαρός ανιψιός των θυμάτων, ο οποίος ομολόγησε αρχικά αλλά στην συνέχεια ανακάλεσε την ομολογία του, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθαν θάνατος προσώπου και σωματική βλάβη άλλου.

Ωστόσο, μέσω του δικηγόρου τους ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση, παρ’ όλο που ο ανιψιός του ηλικιωμένου ζευγαριού παραδέχθηκε στην αρχική του κατάθεση ότι αυτοί εισέβαλαν στο σπίτι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, έδεσαν χειροπόδαρα τους ηλικιωμένους, φίμωσαν τον 91χρονο επειδή φώναζε καλώντας σε βοήθεια και άρπαξαν ένα χρηματικό ποσό που έθαψαν σε ένα χωράφι. Στο σπίτι έχουν βρεθεί περίπου 14.000 ευρώ, που φαίνεται πως δεν βρήκαν οι εισβολείς.

Οι αστυνομικοί πήραν και από τους τρεις κατηγορούμενους βιολογικό υλικό που έχει σταλεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για να συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στο σπίτι των θυμάτων. Πάντως, η σύλληψη των τριών ανδρών έγινε βάσει της κατάθεσης που έδωσε η 85χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγρινίου με τραύματα στο πρόσωπο και αφυδατωμένη από την πολυήμερη έλλειψη νερού.

Η ηλικιωμένη δεν έχει ενημερωθεί ακόμη ότι ο 91χρονος σύζυγός της είναι νεκρός, καθώς όλες αυτές τις ημέρες που βρισκόταν δεμένη στο κρεβάτι, φορούσε μια κουκούλα που της είχαν βάλει οι εισβολείς και δεν τον έβλεπε πεσμένο στο δάπεδο δίπλα της. Ο θάνατος του άτυχου παππού επήλθε από ασφυξία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση και η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο Χαλκιόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου