Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Κίνα χτίζει από το μηδέν κέντρα καραντίνας μέσα σε τρία 24ωρα

Ένα τεράστιο κέντρο καραντίνας με 3.000 μονάδες απομόνωσης δημιουργεί από το μηδέν η Κίνα, στην κομητεία Zhengding, στη νοτιοδυτική επαρχία Χεμπέι, στα βόρεια. Ήδη, πάνω από 600 εργαζόμενοι και 100 μηχανήματα εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο χωρίς κανένα σταματημό και σε θερμοκρασίες κάτω από το 0 για να ολοκληρώσουν το έργο, μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών.

Το κέντρο δημιουργείται σε έκταση 82 στρεμμάτων στη βόρεια Κίνα, στην επαρχία που έχει γίνει επίκεντρο του τελευταίου ξεσπάσματος της πανδημίας. Στο πρώτο κύμα, το Πεκίνο είχε χτίσει νοσοκομεία από το μηδέν, μέσα σε λίγες ημέρες στην Ουχάν, για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.



Η κατασκευή ξεκίνησε μετά την εντολή της κυβέρνησης για απομόνωση τουλάχιστον 20.000 κατοίκων σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις, καθώς στην περιοχή εντοπίζονται πολλές συρροές κρουσμάτων.

Οι εργάτες χρησιμοποιούν προκατασκευασμένα υλικά για να ολοκληρώσουν με ταχύτατους ρυθμούς το κέντρο.



Πάνω από 20 εκατομμύρια πολίτες σε καθεστώς lockdown

Η είδηση έρχεται μετά την αναζωπύρωση της πανδημίας στην Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες σε επαρχίες στα βόρεια της χώρας, ενώ σήμερα, εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένονται στην Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία για να ερευνήσουν την προέλευσή της.

Το τελευταίο ξέσπασμα της πανδημίας στην επαρχία Χεμπέι, οδήγησε την κυβέρνηση να θέσει σε καθεστώς lockdown 20 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ επιβλήθηκαν άμεσα ταξιδιωτική περιορισμοί και εκτεταμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων.

Την Τρίτη, η χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τις 5 Μαρτίου, με 138 νέα κρούσματα, ενώ αναφέρθηκε ο πρώτος θάνατος λόγω κορωνοϊού μέσα σε οκτώ μήνες.






Πώς θα κατασκευαστεί το κέντρο καραντίνας

Το έργο, που έχει αναλάβει η China Railway Construction Cooperation αναμένεται να ολοκληρωθεί στη βασική του κατασκευή εντός τριών ημερών. Αμέσως μετά, 3.000 αυτοσχέδιες μονάδες στέγασης θα συναρμολογηθούν πάνω από την πλατφόρμα.

Στην Ουχάν, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Κίνα είχε κατασκευάσει από το μηδέν δύο νοσοκομεία σε 12 ημέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου