Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Victoria’s Secret: Επιχειρήσεις - κολοσσοί βάζουν λουκέτα, λόγω COVID-19

Παρελθόν θα αποτελέσουν σύντομα, μεταξύ άλλων, 250 καταστήματα της Victoria’s Secret σε ΗΠΑ και Καναδά, 50 καταστήματα της Bath & Body Works, 20 καταστήματα της Neiman Marcus και 230 καταστήματα της Gap
Η τέλεια «καταιγίδα» είναι εδώ για το λιανικό εμπόριο, καθώς πάνω από 3.300 καταστήματα διάσημων μπραντς ετοιμάζονται για οριστικό λουκέτο εντός του 2020.
Ο αριθμός των λουκέτων μπορεί το 2020 να είναι ακόμα μεγαλύτερος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας real estate, Cushman & Wakefield. Η εταιρεία στις περσινές της εκτιμήσεις – πριν δηλαδή από την κρίση της πανδημίας – ανέφερε ότι θα κλείσουν 12.000 καταστήματα σε μεγάλες αλυσίδες το 2020.
H Victoria’s Secret ετοιμάζεται να κλείσει οριστικά 250 καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά εντός του 2020. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η μητρική εταιρία L Brands.

Παράλληλα, η L Brands σχεδιάζει να βάλει λουκέτο και σε 50 καταστήματα Bath & Body Works που έχει στις ΗΠΑ και ένα στον Καναδά.
Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της L Brands, σύμφωνα με τα οποία οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 37% το τρίμηνο μέχρι τις 2 Μαΐου.

Σχεδόν όλα τα καταστήματα της εταιρείας έκλεισαν στις 17 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Τα λουκέτα αρχίζουν να λαμβάνουν μορφή... χιονοστιβάδας καθώς λίγα 24ωρα πριν η Pier 1 Imports ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματα που της απομένουν, ενώ και η διάσημη αλυσίδα ρούχων J.C. Penney αποκάλυψε ότι... κατεβάζει ρολά σε 242 καταστήματά της (29% του συνόλου) λόγω χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου