Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Η Ισπανία κατηγορεί την Τουρκία ότι κατάσχεσε αναπνευστήρες που προορίζονταν για την Ισπανία

«Η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει πως προτεραιότητα είναι η θεραπεία των δικών της ασθενών» ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας της Ισπανίας Η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας
εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς την Τουρκία, ότι δεν αφήνει φορτίο με αναπνευστήρες που προοριζόταν για την Ισπανία -η οποία είναι από τις πλέον πληττόμενες χώρες από τον κορωνοϊό- να φτάσει εκεί.

Σύμφωνα με την Μαρία Αράνθαθου Γκονζάλεθ Λάγια «η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει πως προτεραιότητα είναι η θεραπεία των δικών της ασθενών. Η ισπανική κυβέρνηση, επικοινώνησε με τις τουρκικές αρχές, οι οποίες και εγγυήθηκαν ότι σε μια βδομάδα αυτό το υλικό θα βρίσκεται στην Ισπανία».

Την ίδια ώρα, ευρωβουλευτής των Ciudadanos, κατηγορεί σε ανάρτησή του στο Twitter τη στάση των Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θα καταγγείλουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ΕΕ δεν μπορεί να επιτρέπει σε έναν "εταίρο" και "σύμμαχο" να κατάσχει αναπνευστήρες που αγοράζονται και πληρώνονται από την Ισπανία. Πρόκειται για μια πράξη πειρατείας», γράφει ο Τζόρντι Κάνιας Πέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου