Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Γνωρίστε το πρώτο… μέγαρο – γιοτ από ανοξείδωτο ατσάλι

Γνωρίστε το πρώτο… μέγαρο – γιοτ από ανοξείδωτο ατσάλι
Αυτή η πλωτή πολυτελής κατοικία έχει εμβαδόν 836 τ.μ. μπορεί να χωρέσει έως και 149 άτομα, έχει 5 υπνοδωμάτια, 5 μπάνια και τζακούζι για 7 άτομα
Τα αποκαλυπτήρια του «σκάφους» με την ονομασία Mansion Yacht έγιναν στο 60ο Fort Lauderdale International Boat Show και τότε ο κόσμος δεν σταματά να μιλάει γι’ αυτό. Σύμφωνα με το FOX Business, το γιοτ είναι το πρώτο στον κόσμο που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι.

«Κάνει ένα σωρό πράγματα που ένα συμβατικό γιοτ δεν κάνει, άρα δεν υποκαθιστά τα γιοτ που ανοίγονται στον ωκεανό, αλλά σίγουρα αποτελεί μια αξιόλογη προσθήκη στην οικογένεια των γιοτ», αναφέρει ο Bruno Edwards της Mansion Yachts.

Παρ’ όλα αυτά, είναι όπως λέει και το όνομα του «γιοτ», με αποτέλεσμα η σχέση του με τη θάλασσα να θεωρείται τουλάχιστον επιβεβλημένη.

Όπως είχε αναφέρει στο Business Insider τον Νοέμβριο το βασικό μοντέλο της εταιρείας τους έχει εμβαδόν 836 τ.μ. και τιμή εκκίνησης τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Από τότε κάποιοι δισεκατομμυριούχοι είχαν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

«Αυτό θα είναι το πρώτο που θα πουλήσουμε», ανέφερε ο Edwards στο FOX Business.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα το πρώτο γιοτ αυτού του είδους που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορεί να χωρέσει έως και 149 άτομα, έχει 5 υπνοδωμάτια, 5 μπάνια και τζακούζι για 7 άτομα..









Το «σκάφος» έχει υδραυλικούς βραχίονες ύψους 18 ποδών που μπορούν να το κρατούν πάνω από το νερό, δίνοντας την εντύπωση ότι επιπλέει.



Παράλληλα, είναι οικολογικό καθώς διαθέτει 72 ηλιακά πάνελ που μπορούν να παράγουν 15 KW ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάντως, από τεχνικής άποψης, παρά το όνομά του δεν είναι στην πραγματικότητα γιοτ, αφού δεν μπορεί να ταξιδέψει…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου