Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Εγκυμοσύνη: Η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί να βλάψει το παιδί


Η έλλειψη μιας βιταμίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ),
σύμφωνα με νέα έρευνα

Πέρα από το γεννητικό υπόβαθρο της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει την έλλειψη μιας βιταμίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στους παράγοντες εμφάνισης της διαταραχής.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Turku της Φινλανδίας, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος που στοχεύει στην ανάδειξη της σχέσης μεταξύ της υγείας της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της ΔΕΠΥ στα παιδιά, και κατ’ επέκταση την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση του κινδύνου εμφάνισης της διαταραχής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η έλλειψη της βιταμίνης D στο πρώιμο και ενδιάμεσο στάδιο της εγκυμοσύνης, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ΔΕΠΥ στα παιδιά.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 1.067 παιδιά γεννηθέντα από το 1998 έως το 1999 και διεγνωσμένα με ΔΕΠΥ, από μια βάση δεδομένων της Στατιστικής Εταιρείας για τη Μητρότητα στη Φινλανδία, η οποία αποτελείται από περίπου 2 εκατομμύρια δείγματα ορού που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

Η μελέτη αποτέλεσε συνεργασία των Πανεπιστημίων του Turku της Φινλανδίας, του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, και χρηματοδοτήθηκε από Εθνικό Ίδρυμα για την Ψυχική Υγεία των ΗΠΑ και την Ακαδημία της Φινλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου