Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Η Michelle Obama μόλις κέρδισε βραβείο Grammy και είναι το τρίτο της οικογένειας


Είναι η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, ευπώλητη συγγραφέας, η σύζυγος του τρελά
ερωτευμένου Barack Obama και πλέον νικήτρια βραβείου Grammy. H Michelle Obama απέσπασε ένα από τα “όσκαρ της μουσικής”, όπως αποκαλούν τα Grammys για την ηχογραφημένη εκδοχή του βιβλίου της Becoming. Αυτή η νίκη ήταν κάπως αναμενόμενη αν σκεφτεί κανείς ότι το 2018 ήταν το πιο ευπώλητο σκληρόδετο βιβλίο: πούλησε 2 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και τον Καναδά ενώ πάνω από 750.000 ήταν στην πρώτη κιόλας ημέρας της κυκλοφορίας του.

Η Michelle Obama δεν είναι η μόνη πρώην Πρώτη Κυρία με βραβείο Grammy. H Hillary Clinton κέρδισε στην ίδια κατηγορία, το 1997, για το ηχογραφημένο βιβλίο της It Takes a Village.


Επίσης, δεν είναι το πρώτο που μπαίνει στη συλλογή της οικογένειας Obama. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έχε κερδίσει δύο φορές Grammy, το 2006 και το 2008, για τα βιβλία Dreams From My Father και The Audacity of Hope.

Η ιστορία των Obama με τα βραβεία όμως δεν σταματά εκεί. Η εταιρία παραγωγής που έχουν, Higher Ground Production, κέρδισε υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ του 2019 American Factory ενώ η Michelle έκανε θραύση με την συμμετοχή της σε ένα επεισόδιο του Billy on the Street το 2015 κάνοντας πολλούς να θεωρήσουν ότι θα κατακτήσει ένα Emmy με τηην υποψηφιότητα της σειράς.

Το ζευγάρι είναι πολλά κοντά στο να κατακτήσει τον τίτλο EGOT (Emmy, Grammy, Οscar και Tony). Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο θα διεκδικήσει ένα βραβείο Tony για την θεατρική του ενασχόληση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου