Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

BMW M2 CS

Η BMW Motorsport, το αγωνιστικό τμήμα της BMW παρουσίασε το αγωνιστικό alter ego
της ολόφρεσκης M2 CS. Πρόκειται για μια πρόταση που απευθύνεται κυρίως στην ιδιωτική εμπλοκή σε αγώνες ταχύτητας.
Η M2 CS Racing όπως ονομάζεται χρησιμοποιεί τον 3.0λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 280 ή 365 ίππων ανάλογα με την κατηγορία στην οποία θα συμμετέχει ενώ ήδη η BMW Motorsport σχεδιάζει και ένα πακέτο αναβάθμισης στους 450 ίππους. Η μετάδοση στους πίσω τροχούς γίνεται μέσω του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που υπάρχει και στην συμβατική έκδοση, το οποίο όμως έχει ειδικό αγωνιστικό λογισμικό. Επιπλέον το νέο αγωνιστικό μοντέλο της BMW Motorsport χρησιμοποιεί αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα που είναι δανεισμένα από την M4 GT4.

Η αγωνιστική της προίκα συνεχίζεται με ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Drexler με αυτόνομο σύστημα ψύξης, ειδικά σινεμπλοκ κινητήρα και αγωνιστικά μουαγιέ στον πίσω άξονα, τον απαραίτητα εξοπλισμό ασφαλείας καθώς και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές και αμορτισέρ της ZF Sachs με τρεις επιλογές ελατηρίων.

Το νέο αυτοκίνητο θα μπορεί να συμμετέχει σε διεθνείς θεσμούς αγώνων ταχύτητας και αντοχής με την τιμή του να ξεκινά στη Γερμανία από τις 95.000 ευρώ, με τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων να έχουν οριστεί στα μέσα του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου