Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Όλες οι αλλαγές - Το «κάδρο» των πιθανών δικαιούχων

Την καταβολή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του χρόνου επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός,
Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το μέρισμα ανάπτυξης θα μοιραστεί με δίκαιο τρόπο. Μετά από 10 χρόνια κρίσης δεν θα ανεχτώ με τη νέα ανάπτυξη που έχουμε να δημιουργηθούν νέες ανισότητες. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα το 2019. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θα δούμε πού. Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο».

Ποιοι αναμένεται να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2019

Για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί το Δεκέμβριο, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εκπροσώπους των θεσμών.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας θα μοιρασθεί το υπερπλεόνασμα στο τέλος του έτους.
Όπως είπε «η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο, ανακουφίζει τους πιο αδύναμους, κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στρέβλωση της ελληνικής κοινωνίας».

Στις κυβερνητικές προθέσεις, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες είναι να δοθεί:

-Στους χαμηλοσυνταξιούχους

-Στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης

Η τελική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς.

«Χριστουγεννιάτικος» μποναμάς θα είναι και το επίδομα θέρμανσης, αυξημένο φέτος, με προϋπολογισμό 68 εκατ. ευρώ, με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς, το οποίο θα καταβληθεί σχεδόν στο σύνολό του εξαρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου