Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Brexit: Τώρα μπορεί να περάσει η συμφωνία από τη βουλή, λέει η κυβέρνηση Τζόνσον

Με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να έχει στη διάθεσή του μόλις δέκα ημέρες
πριν από την ημερομηνία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε (31η Οκτωβρίου), η κυβέρνηση του Λονδίνου «ποντάρει» στην ψήφο 15 βουλευτών του Εργατικού Κόμματος, οι οποίοι αναμένεται να στηρίξουν τη συμφωνία.
Για την Ντάουνινγκ Στριτ, οι 21 «αντάρτες» των Συντηρητικών που είχαν δει την έξοδο από το κόμμα , αναμένεται να στηρίξουν τη συμφωνία.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε μία προσπάθεια να μποϊκοτάρει τη νέα συμφωνία, θα επιχειρήσει να καταθέσει τροπολογία ζητώντας δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Στόχος του είναι να συσπειρώσει τους «Remainers» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δηλαδή όλους όσοι επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. προκειμένου να σαμποτάρει τη νέα συμφωνία.

Κι ενώ ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να δώσει μία ακόμη μάχη στη βουλή, ο Τζον Μπέρκοου, γνωστός και ως «τελάλης» της βρετανικής βουλής, θα μπορούσε να βάλει φρένο στην διεξαγωγή της σημερινής ψηφοφορίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, με την βροντερή φωνή, μπορεί να επικαλεστεί το επιχείρημα ότι, αφού ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να περάσει το «Σούπερ Σάββατο» τη νέα συμφωνία από το κοινοβούλιο, τότε δεν χρειάζεται και δεύτερη ψηφοφορία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου