Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Ερντογάν: Τα σύνορα των χωρών καθορίζονται με αίμα και ιδρώτα

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη και σε ειδικό σκέλος για την παγκοσμιοποίηση, τα κίνητρα της Τουρκίας
πίσω από την στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε συνέδριο που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, αναφερόμενος στην «Πηγή Ειρήνης» και στα κίνητρα της Τουρκίας πίσω από αυτή.

Στα βασικά σημεία της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε εκ νέου πως στόχος είναι οι τρομοκράτες, ενώ σημείωσε πως «τα σύνορα σχηματίζονται με αίμα και ιδρώτα και όχι στα χαρτιά».

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν είπε:

«Η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης απαιτεί την ένωση διαφορετικών φωνών ανά τον κόσμο. Το καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει, παρουσιάζοντας νέους στόχους, σε συνάρτηση με την ισχύ του έθνους μας στην Ανατολή»

Τα κράτη που δημιουργήθηκαν ζωγραφίζοντας τα σύνορά τους σε ένα χαρτί με χάρακα και όχι με αίμα και ιδρώτα δεν είναι αληθινά κράτη.

Είμαστε ένα έθνος που έχουμε πληρώσει για όλα όσα έχουμε κατακτήσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Οι επιχειρήσεις που αναπτύξσαμε σε Συρία και Ανατολική Μεσόγειο είναι ενδεικτικές των λανθασμένων υπολογισμών που έχουν γίνει.

Όλοι όσοι επιχειρούν στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Αφρική, στα Βαλκάνια, μπορεί να έχουν άλλες προθέσεις, αλλά εμείς είμαστε εκεί για τους αδερφούς μας. Είναι μια σπουδαία επιδίωξη κι εκείνοι δεν θα την καταλάβουν ποτέ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως το τέλος.

Δεν κάνουμε καμία διάκριση. Δεν έχουμε καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες για 17 χρόνια. Άλλοι μπορούν να το κάνουν, αλλά εμείς όχι. Για εμάς, η βία θα συνεχίσει να είναι βία και η αδικία θα παραμείνει αδικία.

Δεν αγνοούμε την παγκοσμιοποίηση και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στον κόσμο. Οι χώρες δεν μπορούν, σε αυτό το πλαίσιο, να συνεχίσουν να πλήττονται από τρομοκράτες. Αυτοί που πιστεύουν στην ελευθερία της σκέψης και της πίστης, γνωρίζουν τι σημαίνει το δολάριο. Η εποχή που οι χώρες κυβερνώνται πίσω από την κουρτίνα, έχει τελειώσει.

Ολόκληρη η Δύση έχει συμπαρασταθεί στους τρομοκράτες και μας έχουν επιτεθεί μαζί. Οι χώρες του ΝΑΤΟ και αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κάνει το ίδιο. Ακούστε μας και μην ακούτε όσα λένε καιθ γράφουν οι τρομοκρατικοί οργανισμοί. Έχουν γίνει οι τρομοκράτες μέλη του ΝΑΤΟ και δεν το γνωρίζουμε;

Αύριο ταξιδεύω στο Σότσι της Ρωσίας κι ελπίζω να κάνουμε τα απαιτουμενα βήματα μαζί με τον κύριο Πούτιν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου