Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Δίκη ΧΑ - Μπαρμπαρούσης: Ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από τους Έλληνες

«Ο ναζιστικός χαιρετισμός βγάζει καλή ενέργεια», λέει ο Μπαρμπαρούσης -
Τι υποστήριξε ο Πανααγιώταρος
«Άσχημο πράγμα» χαρακτήρισε σήμερα στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής τη δολοφονία του Π. Φύσσα ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κων. Μπαρμπαρούσης.

Μάλιστα, ο ίδιος προέβη και σε άλλου τύπου δηλώσεις, όπως ότι η σβάστιγγα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο, ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από τους Έλληνες και ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός του αρέσει πολύ γιατί έχει καλή ενέργεια!
«Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστιγγα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν την λαμπαδιοδρομία στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 36 στο Βερολίνο» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαρμπαρούσης για να αναφερθεί στη συνέχεια στους ναζιστικούς χαιρετισμούς στους οποίους φέρεται να προέβαινε: «Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι (σσ: κάνει κίνηση), θα ήμουν από τη Μύκονο; Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χιτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πώς θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο; Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χιτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια».

Μιλώντας για τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα» ενώ, ερωτηθείς για την ενδυμασία των μελών της Χρυσής Αυγής και τα παραγγέλματα, είπε: «Εμείς προσπαθούσαμε να μη πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε σε εκδηλώσεις...».

Τι είπε στην απολογία του ο Ηλίας Παναγιώταρος

Από την πλευρά του ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος επίσης σήμερα απολογήθηκε στο δικαστήριο δήλωσε ότι είναι «λαϊκός εθνικιστής» και «χριστιανός ορθόδοξος» και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τον Γ. Ρουπακιά, και ότι έμαθε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την επόμενη ημέρα.



Ανάφερε χαρακτηριστικά: «Το επόμενο πρωί έμαθα για το περιστατικό. Μου είπαν για ποδοσφαιρικό γεγονός. Έμαθα τα ονόματα. Εκεί άκουσα το όνομα Ρουπακιάς και ότι είναι στα γραφεία της Νίκαιας. Κάποια στιγμή μαθεύτηκε ποιος είναι αυτός. Στην πορεία μαθαίναμε ονόματα, όπως όλοι» είπε ο κατηγορούμενος για να αναφέρει στη συνέχεια πως η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως τη δολοφονία και «όποιον εμπλέκονταν τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους».

Επιπλέον, ο Παναγιώταρος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι γίνονταν παρατήρηση σε όποιον έκανε το χαιρετισμό του Χίτλερ. «Απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο, λέγαμε "κατέβασε το χέρι κάτω". Δεν επιτρεπόταν» είπε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου