Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Σαν Φρανσίσκο: Θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των ΙΧ σε πολυσύχναστο δρόμο

Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο θα απαγορευθεί
η κυκλοφορία των ιδιωτικών οχημάτων από τον επόμενο χρόνο.
Η οδός Market Street στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, θα κλείσει για όλα τα ιδιωτικά οχήματα σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της δημόσιας συγκοινωνίας και να ενισχυθεί η γενική ασφάλεια στην περιοχή.
Τα λεωφορεία και τα ταξί θα έχουν πρόσβαση στον δρόμο, ενώ στα οχήματα που ανήκουν στις Lyft, Uber και άλλες πλατφόρμες συνεπιβατισμού δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση.

Οι επιβάτες θα πρέπει να περπατούν σε σημεία σε πλαϊνές οδούς για να επιβιβάζονται σε οχήματα των εταιρειών.
Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να διασχίζουν την Market Street στις διασταυρώσεις της, αλλά οι οδηγοί που θα εισέρχονται στον δρόμο θα διακινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The San Francisco Chronicle.

Το κλείσιμο του δρόμου ήταν μια ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Δημοσίων Μεταφορών την περασμένη εβδομάδα κατά την έγκριση του Better Market Street Project.

Η πρωτοβουλία κόστους 600 εκατομμυρίων δολαρίων θα μειώσει σημαντικά την κίνηση των οχημάτων στη λεωφορειολωρίδα. Το πρότζεκτ προβλέπει επέκταση των ποδηλατοδρόμων που θα διαχωριστούν από τους πεζόδρομους με παγκάκια, παρτέρια με φυτά και βάσεις για ποδήλατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου