Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΣΣΑ: Κριτική της Συνεδρίασης Δ.Σ. 17-10-19

Έχοντας ως παρακαταθήκη τη στήριξή σας και αποσκοπώντας στην τήρηση της δέσμευσής μας στο ακέραιο, για δυναμική και δημιουργική αντιπολίτευση, και με δεδομένο ότι το κύριο
πολιτικό όπλο για την αντιμετώπιση μιας κρυπτόμενης Δημοτικής Αρχής, που αρνείται πεισματικά την LIVE μετάδοση των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η ενημέρωση με ίδια μέσα, θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε συνοπτικά και ουσιαστικά, για τη Συνεδρίαση της 17-10-2019.
α. Από την παράταξή μας, στην αρχή της Συνεδρίασης, όπως προβλέπει ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου, τέθηκε σειρά θεμάτων προς την Δημοτική Αρχή, με σημαντικότερα τα κάτωθι:
     (1) Το πρόβλημα της ηχορύπανσης από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και ειδικότερα το θέμα της έντονης όχλησης της μαθητικής κοινότητας από τις υπερπτήσεις άνωθεν των σχολικών συγκροτημάτων της Αρτέμιδος, κατά τις ώρες της διδασκαλίας. Από την παράταξή μας κατατέθηκαν και μετρικά στοιχεία, ενώ οι συμπολίτες μας αξίζει να διαβάσουν την απάντηση του κου Δημάρχου, που θα δημοσιοποιήσουμε όταν εκδοθούν τα σχετικά Πρακτικά, για να έχουν ιδία γνώμη, καθώς λόγω του απογοητευτικού πολιτικού επιπέδου της, δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμού.
     (2) Η έμπρακτη στήριξη από πλευράς του Δήμου μας, της γνωστής στο πανελλήνιο οικογένειας που αγωνίζεται για την αντιμετώπιση ιατρικού προβλήματος του παιδιού τους στο εξωτερικό, με την πραγματοποίηση, έναντι αντιτίμου, εκδήλωσης την 2 Νοεμβρίου 2019, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τη Δημοτική Αρχή.
     (3) Παροχή ενημέρωσης για το, άνω της πενταετίας, σοβαρό πρόβλημα εισροής υδάτων από τη στέγη του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάτων, που αφενός οδηγεί σε αναβολή δεκάδες αγώνες και προπονήσεις και καταστρέφει το καινούργιο αγωνιστικό παρκέ, αφετέρου θέτει σε άμεσο κίνδυνο ατυχήματος τα παιδιά μας. Η Δημοτική Αρχή δήλωσε ότι αδυνατεί να πραγματοποιήσει άμεσα ένα τόσο απλό έργο και γι’ αυτό το λόγο θα υλοποιηθεί με έξοδα εφοπλιστή, γνωστού για τη φιλανθρωπική του δράση, που για άλλη μια φορά έρχεται να καλύψει πολιτικά κενά και διαδικαστικές ανεπάρκειες της Δημοτικής Αρχής. Ευχαριστούμε τον εφοπλιστή για τη στήριξη που παρέχει στην πόλη και τα παιδιά μας.
     (4) Παροχή εξηγήσεων από τη Δημοτική Αρχή, για τους λόγους της πρωτοφανούς καθυστέρησης έγκρισης διάθεσης σχολικών χώρων για τις δραστηριότητες των συλλόγων, καθώς και για την ανακριβή ερμηνεία των διαδικασιών παραχώρησής τους. Ο κος Δήμαρχος υποσχέθηκε την άμεση επίλυση του θέματος. Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε στον κο Δήμαρχο, με αφορμή το εν λόγω θέμα αλλά και τη στάση που τηρεί απέναντι στη μείζονα αντιπολίτευση, όπως αυτή εκφράστηκε στον ορισμό των μελών των Σχολικών Επιτροπών, ότι οι εκλογές πέρασαν και πλέον είναι Δήμαρχος όλης της πόλης και όχι μόνο αυτών που τον ψήφισαν.
     (5) Υποβολή ερώτησης στη Δημοτική Αρχή, για το πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το ήδη οξυμμένο πρόβλημα παρκαρίσματος στην κεντρική οδό της Λ. Αρτέμιδος, που αναμένεται να επιδεινωθεί με την έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου των Δημοτικών Υπηρεσιών. Αξίζει οι συμπολίτες μας να διαβάσουν την απάντηση του κου Δημάρχου, που εμπεριέχεται στα Πρακτικά που θα δημοσιοποιήσουμε όταν εκδοθούν, για να αποκτήσουν ιδία γνώμη. Αποτελεί χαρακτηριστική έκφραση του πολιτικού τρόπου σκέψης του, την οποία εμείς ποτέ δε θα ασπαστούμε και θα είμαστε πάντοτε αντίθετοι.
     (6) Στα εκτός ημερησίας συζήτησης θέματα, αξίζει να αναφερθεί ότι για ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή έθεσε, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προς συζήτηση και έγκριση, ένα σοβαρότατο θέμα με μεγάλο για τα δεδομένα του Δήμου μας χρηματικό αντικείμενο άνω του 1.000.000 ευρώ, τη «Μελέτη Αποχέτευσης Αστικών Λυμάτων Νότιας Αρτέμιδος». Εξαιτίας της πολιτικής υπολειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, κληθήκαμε για ακόμη μια φορά να ψηφίσουμε χωρίς ενημέρωση και έλεγχο, ένα σοβαρό θέμα, που ήρθε με τη μορφή του κατεπείγοντος.
     (7) Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, και μάλιστα σε δύο σημαντικά εξ αυτών, προέκυψαν τα κάτωθι:
(α) Στην 5η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2019, υπήρξαν, μετά από παρεμβάσεις της παράταξής μας, στην εισήγηση σημαντικές βελτιώσεις προς το συμφέρον των Δημοτών και του Δήμου μας.
(β) Στον ορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων των ΝΠΔΔ του Δήμου μας, μετά από την άμεση υπόδειξη από την παράταξή μας των προβλημάτων στις εισηγήσεις του Δημάρχου, υπήρξε διακοπή της Συνεδρίασης, ώστε να επαναδιατυπωθούν. Επρόκειτο για ταλαιπωρία για εμάς και τους συμπολίτες μας, που παρακολουθούσαν τη Συνεδρίαση, η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν η Δημοτική Αρχή ήταν καλύτερα προετοιμασμένη.
     (8) Τέλος, η επιλογή του κου Δημάρχου να στερήσει από τη μείζονα Αντιπολίτευση, και κατ’ επέκταση από το 49% των δημοτών του, τη δυνατότητα εκπροσώπησης στα Διοικητικά Συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών, ενώ είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει, δίνοντας έτσι λύση στην πολιτική ακρότητα του νόμου που δεν ορίζει θέση για την αντιπολίτευση (τον οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών με διάταξη σε λίγες ημέρες θα αλλάξει, προβλέποντας σχετική θέση ανεξαρτήτως της βούλησης του Δημάρχου), αποκαλύπτει όχι μόνο τον πολιτικό τρόπο σκέψης του κου Δημάρχου, ο οποίος πηγαίνει την πολιτική στην πόλη μας χρόνια πίσω, αλλά και τις αφανείς του πολιτικές συνεργασίες. Σε μια ψηφοφορία που το μήνυμα απέναντι στον αποκλεισμό της μείζονος αντιπολίτευσης (και κατ’επέκταση του μισού σχεδόν πληθυσμού του Δήμου) από ένα τόσο σημαντικό συλλογικό διοικητικό όργανο με πρωτοβουλία του Δημαρχου, έπρεπε να είναι ισχυρό από το σύνολο της αντιπολίτευσης, το αποτέλεσμα ήταν το εξής:
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ: NAI
ΑΝΑΣΣΑ: OXI
ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: NAI
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΟΧΙ
ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ: ΝΑΙ

Αφήνουμε τα συμπεράσματα στην κρίση των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου