Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου

Ο Τραμπ έγραψε νωρίτερα, σε μια σειρά από tweets, ότι ο Ερντογάν επισκέπτεται τις ΗΠΑ
ως «προσκεκλημένος του»
Εν μέσω εντάσεων για το θέμα της Συρίας, με τις βολές ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι συνεχείς, ο πρόεδρος της Τουρκίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του για επίσκεψη στις ΗΠΑ την 13η Νοεμβρίου .

Ο Τραμπ έγραψε νωρίτερα, σε μια σειρά από tweets, ότι ο Ερντογάν επισκέπτεται τις ΗΠΑ ως «προσκεκλημένος του», υπερασπιζόμενος την απόφασή του αυτήν την εβδομάδα να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.

Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσινγκτον, στις 13 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους μαχητές, καθώς τους βοηθούν οικονομικά.

«Μπορεί να βρισκόμαστε σε φάση αποχώρησης από τη Συρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε εγκαταλείψει τους Κούρδους, οι οποίοι είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές. Το ίδιο πολύ καλή είναι και η σχέση μας με την Τουρκία, εταίρο μας στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει ήδη μεγάλο κουρδικό πληθυσμό» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.
Για μια ακόμη φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει στις απειλές για την Άγκυρα, με φόντο την οικονομία της, τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε απρόκλητη ή άσκοπη στρατιωτική ενέργεια θα είναι καταστροφική για την οικονομία της και για το πολύ εύθραυστο νόμισμά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου