Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Toyota Supra Targa?

Η Toyota μπορεί να κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο της σπορ αυτοκίνητο, τη Supra, αλλά
σύμφωνα με μια αναφορά που προέρχεται από την Ιαπωνία, μια «ανοιχτή» έκδοση τύπου Targa βρίσκεται ήδη στα πλάνα της φίρμας.
Ο επικεφαλής και υπεύθυνος τεχνικός για τη Supra Tetsuya Tada, είναι θετικός στην ιδέα να δημιουργηθεί μια Targa έκδοση της Supra, αλλά δεν πήγε τόσο μακριά ώστε να πει αν τελικά θα συμβεί ή όχι. Η οικοδόμηση μιας τέτοιας έκδοσης στη Supra δεν πρέπει να αποδειχθεί πολύ δύσκολη για τον κατασκευαστή, αφού υπάρχει η BMW Z4, με την οποία η Supra μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα και πωλείται αποκλειστικά ως convertible. Η Toyota Supra έχει μάλιστα ιστορία να προσφέρεται σε Targa μορφή, τουλάχιστον όπως είδαμε στην τρίτη και τέταρτη γενιά του σπορ αυτοκινήτου.


Είναι προφανές ότι οι πελάτες θα καλωσόρισαν ένα τέτοιο όχημα στην οικογένεια Supra με ανοιχτές αγκάλες. Σύμφωνα με τον Tada, αν ο Ιάπωνας κατασκευαστής λάβει αρκετά αιτήματα για μια Supra Targa, τότε “μπορεί και να γίνει.” Προς το παρόν, η Supra πωλείται στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκλειστικά σε κλειστή έκδοση με διτούρμπινο 3.0 λίτρων κινητήρα της BMW ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Είναι λογικό η εταιρεία να επικεντρώνει την ενέργειά της σε αυτό το μοντέλο αλλά και στο δίλιτρο (αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας), προτού εξετάσει δηλαδή τους τρόπους ανάπτυξης της οικογένειας Supra. Η Supra τέταρτης γενιάς κατασκευάστηκε για σχεδόν μια δεκαετία, οπότε αν το νέο αυτοκίνητο έχει μια παρόμοια παραγωγή, η Toyota έχει αρκετό χρόνο να την προσφέρει σε πλήθος διαφορετικών μορφών. Αναμένουμε με ανυπομονησία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου