Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

MINI Rocketman

Σε συνεργασία με την Κινέζικη Great Wall Motors, η MINI θα παρουσιάσει για τις επιβαρυμένες κυκλοφοριακά πόλεις, το πιο μικρό της ηλεκτρικό μοντέλο. Δόθηκε το πράσινο
φως για την παραγωγή του Rocketman, της ακόμα μικρότερης πρότασης από τη MINI που θα διατεθεί αποκλειστικά ως ηλεκτρικό μοντέλο αρχικά στην Κίνα. Το μοντέλο αυτό θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Great Wall Motors και έχει προγραμματιστεί για ντεμπούτο το 2022. Θυμίζουμε, πως ως πρωτότυπο το Rocketman είχε παρουσιαστεί το 2011, ως πρόταση μοντέλου αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις. Τώρα η συνεργασία με την Great Wall θα δώσει ένα προϊόν που θα έχει τα ποιοτικά στάνταρ της BMW- MINI και θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό για να δώσει λύση στις οικονομικές αστικές μετακινήσεις.
Οι εικόνες που έχουμε είναι από το πρωτότυπο που είχε σχεδιάσει ο Anders Warming για να επεκταθεί η γκάμα του MINI, με ένα πραγματικά μικρό μοντέλο, με μήκος 3.419 χιλιοστά. Παρά το γεγονός πως το 2011 που πρωτοπαρουσιάστηκε το Rocketman η αποδοχή του από το κοινό ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η απόφαση για την παραγωγή του δεν ελήφθη ποτέ, μια και τότε δεν είχαν καταλήξει σε μεταξύ τους συμφωνία η BMW με την Peugeot που θα το προωθούσαν παράλληλα για εξέλιξη και παραγωγή. Η είδηση για την απόφαση της παραγωγής του Rocketman με τη συνεργασία της MINI με την Great Wall Motors, έρχεται να τεθεί «απέναντι» στην απόφαση της Mercedes- Benz να πουλήσει το 50% της Smart στην κινέζικη Geely, η οποία έχει στα πλάνα της την εξέλιξη μιας τελείως νέας γκάμας αστικών μοντέλων Smart για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου