Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

BMW Z4 M40i με ψυχή...

 Η BMW Z4 M40i ακούγεται πραγματικά σαν θηρίο στο κλουβί, η μικρότερη έκδοση sDrive30i είναι λίγο πιο εξημερωμένη όμως τόσο σε ήχο όσο και στο δρόμο. Το σύστημα
διαχείρισης λογισμικού DTE, ωστόσο, κατόρθωσε να αλλάξει τα δεδομένα δημιουργώντας ένα νέο εκρηκτικό σύνολο...
Η απόδοση πλέον του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα 2.0-λίτρων απέκτησε 24 επιπλέον ίππους και 66 Nm ροπής. Η συνολική ισχύς που παράγεται είναι 282 PS και 466 Nm (344 lb-ft) ροπής. Εκτός από τη βελτίωση της απόκρισης του γκαζιού, το γερμανικό roadster είναι τώρα ταχύτερο μέχρι τα 100 km/h από στάση κατά περίπου 10%, σε 5 sec, η Z4 M40i των 340 PS χρειάζεται στην ίδια διαδικασία 4,5 sec. Τα συστήματα DTE εξασφαλίζουν πως οι ρυθμίσεις μπορούν να επιλεχθούν και μέσω μιας νέας εφαρμογής στο smartphone. Έτσι, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών τρόπων οδήγησης, Dynamic, Sport και Efficiency, αλλά η μέγιστη ισχύς είναι διαθέσιμη μόνο όταν ο κινητήρας φτάσει στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας του.

Η τιμολόγηση για το Pedal box είναι κάτι περισσότερο από αξιοπρεπή, αφού αρχικά ζητά €229 ή € 259 για το χαρακτηριστικό με την εφαρμογή smartphone, συμπεριλαμβανομένων των ναύλων, ενώ προσφέρει 30ήμερη εγγύηση μετά την παραλαβή και επιστροφή χρημάτων αν κάτι δεν πάει καλά. Όταν το ψάξαμε λίγο περισσότερο πάντως, ανακαλύψαμε επίσης άλλες δυο αναβαθμίσεις λογισμικού: μία για το sDrive20i, η οποία βελτιώνει την επιτάχυνση κάτι περισσότερο από 10% και μία για την M40i, η οποία προσθέτει ακόμα 57 ίππους και 80 Nm ροπής, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση καυσίμου κατά 15%. Το πρώτο έχει την ίδια τιμή με την αναβάθμιση της sDrive30i, ενώ το τελευταίο κοστίζει σχεδόν 800 € στην πιο προηγμένη του μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου