Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Δημοσκόπηση - κόλαφος για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Το 56% των συμπολιτών της δεν την εμπιστεύονται για το αξίωμα της επικεφαλής στην
Κομισιόν - «Δεν ξέρω αν θα εκλεγεί η Ούρσουλα» δηλώνει ο Σόιμπλε
«Χαστούκι» για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι η δημοσκόπηση που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία οι Γερμανοί της γυρνούν την πλάτη.

Η δημοσκόπηση, η πρώτη που αποτυπώνει το κλίμα στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης για την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, η οποία προτάθηκε από τους Ευρωπαίους για να διαδεχτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, δείχνει ότι οι συμπολίτες της δεν την θεωρούν κατάλληλη για το επίμαχο αξίωμα.




Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε το γερμανικό δίκτυο «ARD» δείχνουν ότι το 56% δεν την εμπιστεύονται για το αξίωμα στην προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δεν συμφωνούν με την επιλογή της Μέρκελ και του Μακρόν είναι ένας σαφές μήνυμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία (Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών).



Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ένα τρίτο (33%), πιστεύει ότι μόνο ένας πολιτικός από το κόμμα της Μέρκελ, τους Χριστιανοδημοκράτες, θα ήταν κατάλληλος για τη θέση αυτή.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Bundestag, Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, προέβη σε μία λακωνική δήλωση αναφορικά με την έμπιστη της Μέρκελ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πιστεύω ότι η Ούρσουλα μπορεί να είναι μία καλή πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά δεν ξέρω αν θα εκλεγεί, δεν ξέρω», δήλωσε στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine». Ταυτόχρονα, ζήτησε από την Ευρώπη να περάσει στην... επίθεση: «Σε αυτόν τον κόσμο με μεγάλες ανησυχίες και κακουχίες, δεν μπορούμε να περάσουμε εβδομάδες ανησυχώντας για το ποιος παίρνει ποια θέση στην Ευρώπη».

«Χρειαζόμαστε περισσότερη δυναμική στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τόσο αργό ρυθμό, η Ευρώπη πρέπει να λύσει προβλήματα», πρόσθεσε.



Στο μεταξύ, όπως υποστήριξε, συμμερίζεται την κριτική ότι ο δρόμος που ακολουθήθηκε για τον διορισμό της Ούρσουλα ήταν περίεργος.

«Η απόφαση που λήφθηκε από μικρό κύκλο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων δεν ήταν καλή ιδέα», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου