Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Η Μέι απέκλεισε τον Μπόρις Τζόνσον από απόρρητες ενημερώσεις

Η Τερέζα Μέι φαίνεται ότι αμφισβητούσε την ικανότητα του Μπόρις Τζόνσον να κρατήσει
τις πληροφορίες εμπιστευτικές – Πηγές κοντά στον Τζόνσον αναφέρουν ότι είχε πρόσβαση σε αυτά που έπρεπε


«Μπλόκο» στην ενημέρωση του Μπόρις Τζόνσον φέρεται ότι έβαλε η Τερέζα Μέι, που είχε απαγορεύσει την πρόσβαση του άλλοτε υπουργού Εξωτερικού σε απόρρητες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το BBC, αν και ο Μπόρις Τζόνσον διαψεύδει τη σχετική πληροφορία, ο αποκλεισμός του Τζόνσον υπήρξε, λόγω της ανησυχίας της Τερέζα Μέι προς τον επίδοξο διάδοχό της για το εάν μπορεί να κρατήσει τις πληροφορίες εμπιστευτικές.




Πάντως, ο διεκδικητής τη προεδρίας των Συντηρητικών ανέφερε ότι δεν θέλει να σχολιάσει περισσότερο σε θέματα εθνικής ασφάλειας, όμως διατηρεί εξαιρετικές αμφιβολίες για την προέλευση των πληροφοριών.

Αλλά και ο αντίπαλός του και νυν υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι η Βρετανία έχει τις καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο, αλλά αυτό εξαρτάται από τη διακριτικότητα του υπουργού Εξωτερικών.



Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι δεν σχολιάζει θέματα υπηρεσιών ασφαλείας, όμως αναφέρει ότι η Μέι εμπιστεύτηκε τον ρόλο του υπουργού στον Μπόρις Τζόνσον, «με πλήρη γνώση των αρμοδιοτήτων που έχει αυτή η δουλειά».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ένταση ανάμεσα σε Μέι και Τζόνσον ξεκινά από την περίοδο που η πρώτη ήταν υπουργός Εσωτερικών και ο δεύτερος δήμαρχος του Λονδίνου. Ο Τζόνσον, αναφέρει μία πηγή, εξόργισε τη Μέι, καθώς αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες πριν την ώρα τους.

Ανώτεροι υπάλληλοι αναφέρουν ότι όταν ήταν υπουργός δεν πήγαινε σε πιο μικρές ή προπαρασκευαστικές συζητήσεις.

Πάντως, άλλες πηγές αναφέρουν ότι η αιτία του αποκλεισμού του Τζόνσον οφείλεται στις εχθρικές του σχέσεις με τη Μέι.



Σύμφωνα με ένα πρόσωπο, ο Τζόνσον γνώριζε την απόφαση της Μέι και ήταν δυστυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου