Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΕΡΤ: Με χλεύη και... πριγκιπικό βαλς υποδέχθηκαν η Ακριβοπούλου και ο σκηνοθέτης της τη νέα κυβέρνηση

Με το τραγούδι από τη Λιλιπούπολη «Πριγκιπικό βαλς» «έντυσε» μουσικά την ορκωμοσία
του υπουργικού συμβουλίου η «Δεύτερη ματιά» - «Η σκωπτική ματιά του σκηνοθέτη» σχολίασε η Κατερίνα Ακριβοπούλου για τη συγκεκριμένη επιλογή του Νίκου Σούλη

Με “σκωπτική” διάθεση υποδέχτηκε την νέα κυβέρνηση μέσα από την εκπομπή της “Δεύτερη Ματιά” στην κρατική ΕΡΤ η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου. Η χθεσινοβραδινή εκπομπή της κυρίας Ακριβοπούλου ξεκίνησε με ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών από την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου και την προσέλευση των μελών του συνοδευόμενα από τις οικογένειες τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ως μουσικό χαλί σε αυτό το βίντεο είχε επιλεγεί το “Το πριγκιπικό βαλς”, σε μουσική του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και στίχους της Μαριανίνας Κριεζή, που ακούστηκε για πρώτη φορά στην θρυλική παιδική ραδιοφωνική σειρά του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, “Εδώ Λιλιπούπολη”, το 1980. Οι στίχοι του τραγουδιού έχουν ως εξής:

“Αχ, και να ’χα μια πρόσκληση να βρεθώ μια νύχτα κι εγώ
σ’ έναν πύργο κατάφωτο, σ’ ένα πάρτι πριγκιπικό
Κι ένας όμορφος πρίγκιπας με τον πρώτο χτύπο του γκονγκ
να με δει και να πεταχτεί από τη χρυσή του σεζλόνγκ
--
Πεντάμορφη οπτασία μου, κεντρίζεις τη φαντασία μου
και πάγε φόρα να γίνουμε ζευγάρι χορευτικό
Ανοίξαν όλα τα στόματα και στα λαμπρά τα πατώματα
γλιστράμε και φτερουγίζουμε στο βαλς το πριγκιπικό
--
Τρεις κοντέσες μού ρίχνουνε ροδοπέταλα δροσερά
Μαρκησίες και δούκισσες με κοιτάζουνε φθονερά
Σαν αστέρι λαμποκοπά το λαμέ σου το μπολερό
Πάνω στο καπελίνο σου κυματίζει το άσπρο φτερό


--
Το φουσκωτό κρινολίνο σου σκορπά θροΐζοντας γύρω σου
το γαλλικό σου το άρωμα λεπτό και διακριτικό
Και όπως στροβιλιζόμαστε με θαυμασμό κοιταζόμαστε
αλήθεια, πόσο ταιριάζουμε στο βαλς το πριγκιπικό!
--
Αχ, και να ’χα μια πρόσκληση...
Ναι...”.

Οπως είπε η κυρία Ακριβοπούλου, “δεν είναι το βαλς του αποχαιρετισμού, είναι το βαλς του χαιρετισμού με την σκωπτική δεύτερη ματιά του Νίκου Σούλη”, του σκηνοθέτη της εκπομπής. Η δημοσιογραφική οπτική της παρουσιάστριας της ΕΡΤ και οι προσωπικές αναρτήσεις της στα social media είχαν οδηγήσει την Νέα Δημοκρατία προ διετίας να ζητήσει την απομάκρυνσή της από την κρατική τηλεόραση για “τις υβριστικές και χλευαστικές επιθέσεις” κατά του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τις εκλογές τη σκυτάλη φαίνεται ότι παίρνει ο κ. Σούλης, ο οποίος στην προσωπική σελίδα του στο facebook χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως “δεξιό καλικάντζαρο”. Μάλιστα, ο γνωστός σκηνοθέτης αναφερόμενος στην υπαγωγή της ΕΡΤ απευθείας στην εποπτεία του πρωθυπουργού επισημαίνει ότι “τόση ελευθερία από την χούντα είχαμε να διανοηθούμε..”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου