Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Απειλεί ο εκπρόσωπος του Ερντογάν: Αν ο Δένδιας συνεχίσει έτσι δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα

Προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ - Νωρίτερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί»
αντιδρώντας στη χθεσινή ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών με την οποία η Ελλάδα καλούσε την Τουρκία να μην υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο


«Αν ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε με αυτό το ύφος, τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, αντιδρώντας στην χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με την οποία είχε καταδικάσει τις επιχειρούμενες ενέργειες στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Κύπρου και καλούσε την Αγκυρα να μην υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αν ο νέος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίσει με αυτό το ύφος τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζοντας ότι το ύφος των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών δεν αρμόζει με το ύφος ενός κρατικού αξιωματούχου.




Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ δήλωσε ότι «το ύφος με το οποίο μίλησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέχει πολύ από το ύφος που αρμόζει σε ένα κρατικό αξιωματούχο. Η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη, κανένα δεν βλάπτει η φιλία της Τουρκίας, όλοι επωφελούνται. Αλλά ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκίνησε με αυτό το ύφος και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αν συνεχίσει με αυτό το ύφος τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ενοχλήθηκε η Άγκυρα από τις δηλώσεις Δένδια και αποκαλεί την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί»


Νωρίτερα, ανακοίνωση με την οποία δήλωνε ότι το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ έφτασε στα ανοιχτά της ανατολικής Κύπρου και θα προχωρήσει σε γεώτρηση είχε εκδώσει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών λίγες ώρες μετά την μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Άγκυρα «να σταματήσει αυτές τις επιχειρήσεις» και να απέχει «από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».



Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απαντά σε όσους χαρακτηρίζουν - στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ΕΕ - «παράνομη» τη γεώτρηση προσθέτοντας ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΕ δεν αποτελεί έναν ουδέτερο διαμεσολαβητή στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών το βράδυ της Δευτέρας το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τη χαρακτηρίζει «παράταιρη» ενώ ανασύροντας παλαία δήλωση του υπουργού Εξωτερικών χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης».

Η Άγκυρα επιτίθεται και στην Κύπρο την οποία χαρακτηρίζει «διάβολο» της Ευρώπης υποστηρίζοντας ότι «έγινε μέλος της ΕΕ κατά παράβαση του διεθνούς δικαιού και έκτοτε αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην ανατολική Μεσόγειο μαζί με την Ελλάδα».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται και κατά της ΕΕ λέγοντας ότι «έχει γίνει συμμέτοχος στο παιχνίδι της παρανομίας που έχουν στήσει οι ελληνοκύπριοι κατά των δικαιωμάτων των τουρκοκυπρίων που είναι "συνιδιοκτήτες" του νησιού».



Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται, επίσης, ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων στο νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου