Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Έβαψαν γαϊδουράκια ώστε να μοιάζουν με ζέβρες για γαμήλιο πάρτι


Το πάρτι είχε θέμα το «σαφάρι» και τα ζωάκια πιστεύεται ότι παρέμειναν όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο, καλυμμένα απ' άκρη σ' άκρη με μπογιά
Οργή έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η άθλια «έμπνευση» που είχαν οι ιδιοκτήτες ενός μπαρ στην Ισπανία να ζωγραφίσουν... ρίγες πάνω σε γαϊδουράκια, προκειμένου να μοιάζουν με ζέβρες και να χρησιμοποιηθούν ως «διακοσμητικά στοιχεία» σε γαμήλιο πάρτι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Independent, το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη στην ισπανική πόλη Κάδιθ, στην Ανδαλουσία, και έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση ακτιβιστών που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Τα δύο γαϊδουράκια που έπεσαν θύματα της απληστίας και της σκληρότητας των ιδιοκτητών του μπαρ εμφανίζονται σε βίντεο να περιφέρονται έξω από το μπαρ, με μπογιά να καλύπτει κάθε εκατοστό του σώματός τους. Το επίμαχο κλιπ τράβηξε και ανέβασε στο Facebook o χρήστης Angel Tomás Herrera Peláez, ο οποίος χαρακτήρισε «ντροπή» την μεταχείριση των ζώων με αυτόν τον τρόπο.

Ο κ. Herrera κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες του μπαρ ότι παραβιάζουν τοπικούς κανονισμούς της Ανδαλουσίας, οι οποίοι απαγορευουν τη χρήση ζώων σε πάρτι ή σόου, εφόσον αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη φύση τους ή τους προκαλεί πόνο ή δυσφορία.

Όπως αναφέρει η Independent, επικαλούμενη το τοπικό site Andalucia Information, τα γαϊδουράκια έφτασαν στο μπαρ Chiringuitp το πρωί της δεξίωσης, που είχε ως θέμα το «σαφάρι» και παρέμειναν όλη μέρα στον ήλιο, βαμμένα ως ζέβρες, χωρίς ίχνος σκιάς.

Μια καταγγελία που υποβλήθηκε στον οργανισμό Mother Earth Platform είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι τοπικές Αρχές, αναφέρει η Independent. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα η τοπική υπηρεσία για τη γεωργία και το εμπόριο στη Κάδιθ διεξήγαγε έρευνα για το περιστατικό. Ο Daniel Sánchez Román, πολιτικός της περιοχής, είπε στην τοπική εφημερίδα Diario de Cádiz ότι το μέικ απ που χρησιμοποιήθηκε στα γαϊδουράκια ήταν «κατάλληλο για παιδιά» και σίγουρα η χρήση του δεν συνιστούσε κακοποίηση. Όπως τόνισε, κτηνίατροι που εστάλησαν στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι τα ζώα είναι απολύτως υγιή και καθαρά.

Ωστόσο, η περιβαλλοντική ομάδα Ecologists in Action περιέγραψε την πράξη των ιδιοκτητών του μπαρ «ανοησία που φλερτάρει με την παρανομία» σύμφωνα με το site La Voz de Cadiz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου