Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ: Η Βουλή καταδικάζει τα ρατσιστικά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ

 «Τα ρατσιστικά σχόλια του προέδρου έχουν νομιμοποιήσει το φόβο και το μίσος των νέων
Αμερικανών», ανέφερε το ψήφισμα
Πολιτικό σεισμό, με επεκτάσεις στην κοινωνία έχουν προκαλέσει τα ρατσιστικά σχόλια του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η οποία ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει τα πρόσφατα tweets και σχόλια του Αμερικανικού προέδρου ως «ρατσιστικά», λέγοντας ότι «έχουν νομιμοποιήσει το φόβο και το μίσος των νέων Αμερικανών».
Το μη δεσμευτικό ψήφισμα καταδικάζει τα πρόσφατα σχόλια του Trump εναντίον μιας ομάδας δημοκρατικών βουλευτών και γυναικών που είναι έγχρωμες, οι οποίοι έχουν γίνει αυστηροί επικριτές των πολιτικών του. Η ψηφοφορία ανήλθε σε 240 και 187 υπέρ του καταδικαστικού κειμένου.

Οι τέσσερις δημοκράτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Τραμπ, είναι η Αλεξάντρια Ocasio-Cortez της Νέας Υόρκης, ο Ilhan Omar της Μινεσότα, η Ayanna Pressley της Μασαχουσέτης και η Rashida Tlaib του Michigan. Πρόκειται για μια ομάδα φλογερών φιλελεύθερων γυναικών που εκλέχτηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και βρέθηκαν σε σύγκρουση τόσο με το Τραμπ, όσο και με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών.



Ο Τραμπ ανάγκασε τους Δημοκρατικούς να αντιδράσουν την προηγούμενη Κυριακή όταν εξαπέλυσε μια σειρά από επιθέσεις στις τέσσερις γυναίκες, λέγοντάς τους να «γυρίσουν πίσω και να βοηθήσουν στη διόρθωση των κατακερματισμένων και εγκληματικών χώρων από τις οποίες ήρθαν».

Το ψήφισμα της Τρίτης επισημαίνει ότι με τα σχόλιά του ο Τραμπ «νομιμοποίησε και αύξησε το φόβο και το μίσος των νέων Αμερικανών και των έγχρωμων». Ο Τραμπ έγραφε ότι εκείνοι που είναι μετανάστες και έχουν εκλεγεί, δεν ανήκουν στο Κογκρέσο και ότι πρέπει να γυρίσουν στις χώρες τους.

Το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων «πιστεύει ότι οι μετανάστες και οι απόγονοί τους έχουν καταστήσει την Αμερική ισχυρότερη και ότι όσοι κάνουν τον όρκο της ιθαγένειας είναι εξίσου Αμερικανοί με εκείνους των οποίων οι οικογένειες έχουν ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλές γενιές». Και προσθέτει ότι «δεσμεύεται να κρατήσει την Αμερική ανοιχτή σε εκείνους που αναζητούν νόμιμα καταφύγιο και άσυλο από τη βία και την καταπίεση και εκείνους που είναι πρόθυμοι να εργαστούν σκληρά για να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο, ανεξάρτητα από τη φυλή, την εθνότητα, την πίστη ή τη χώρα καταγωγής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου