Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Στα χέρια γερμανικού κρατικού φορέα περνά το 80% της Forum AE

Η εταιρεία που διοργανώνει σημαντικές εκθέσεις στη χώρα, όπως τις Foodexpo, HORECA, Artoza και Χenia, εξαγοράζεται από τη Nurnberg Messe, σε μια εξέλιξη που δημιουργεί νέα
δεδομένα στην εκθεσιακή αγορά
Σε γερμανικά χέρια περνάει πλέον η εταιρεία που διοργανώνει σημαντικές εκθέσεις στη χώρα, όπως τις Foodexpo, HORECA, Artoza και Χenia, Forum ΑΕ, σε μία μια εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα για την ελληνική εκθεσιακή αγορά.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός κρατικός φορέας Nurnberg Messe (το 50% ανήκει στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας και το υπόλοιπο 50% στο δήμο της Νυρεμβέργης) αποκτά το 80% της ελληνικής εταιρείας ενώ το υπόλοιπο 20% θα παραμείνει στην κατοχή των σημερινών μετόχων υπό τον κ. Νίκο Χουδαλάκη.




Ο τελευταίος, όπως και η υπόλοιπη διοικητική ομάδα θα παραμείνουν στις θέσεις τους ενώ το αντίτιμο της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε.

Το deal ανακοίνωσαν από κοινού σε ειδική εκδήλωση ο ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Forum, Νίκος Χουδαλάκης και οι CEO της Νurnberg Messe, Roland Fleck και Petter Ottmann.



Στην παρέμβασή του ο κ. Χουδαλάκης, επεσήμανε ότι μετά τη συμφωνία αυτή, η Ελλάδα καθίσταται ένα εκθεσιακό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Ευρώπης. «Προκειμένου να αναπτύξουμε το στόχο της διεθνοποίησης των εργασιών μας και να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα διεθνές εκθεσιακό hub, χρειαζόμασταν το κύρος και την τεχνογνωσία ενός μεγάλου παίκτη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι: «με τη Nurnberg Messe μοιραζόμαστε το ίδιο επιχειρηματικό ήθος και είχαμε από την αρχή πολύ καλή χημεία.

Στην ταύτιση απόψεων και προσεγγίσεων αναφέρθηκαν και οι επικεφαλής του γερμανικού φορέα, προσθέτοντας ότι στο «πρόσωπο» της Forum βλέπουν έναν στρατηγικό συνεργάτη με τον οποίο μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και ότι θα εργαστούν από κοινού για την επίτευξη των στόχων τους. Ερωτηθείς μάλιστα ο κ. Ottmann διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση του πλειοψηφικού ποσοστού από πλευράς Νurnberg

Σημειώνεται ότι η Forum κατέχει το 23% της εγχώριας εκθεσιακής αγοράς ενώ αποτελεί από τις πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας το 2017 συμπεριληφθεί (στην 431η θέση) στη λίστα της ICAP με τις 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Forum ο κύκλος εργασιών για το 2019 αναμένεται να ξεπεράσει τα 17, 5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων θα υπερβούν τα 4,6 εκατ.ευρώ.

Απ’ την πλευρά της η Νurnberg Messe έχει στο portofolio της περί της 120 κλαδικές εκθέσεις ενώ ο κύκλος εργασιών το 2018 διαμορφώθηκε σε 315 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων στα 28,2 εκατ. ευρώ.



Σύμφωνα με τον κ. Χουδαλάκη η εξαγορά της Forum AE, από έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς της Γερμανίας, απoδεικνύει την εμπιστοσύνη της κραταιάς γερμανικής οικονομίας στο υγιές ελληνικό επιχειρείν, καθώς και στην τεράστια δυναμική του εκθεσιακού κλάδου της χώρας μας. Πλέον η εταιρεία με την ένταξή της στο δίκτυο του NURNBERG ΜESSE GROUP, αποτελεί τη μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία του γερμανικού κολοσσού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου