Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΒΑΣΩ ΚΟΛΛΙΑ: Εκλογές 7ης Ιουλίου: Επιτέλους τέλος

Επιτέλους τέλος: λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες το μόνο ερώτημα είναι το μέγεθος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και το εύρος της νίκης της ΝΔ και η αυτοδυναμία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙζΑ αποχωρεί μέσα στην καταισχύνη που προκάλεσαν τα ψέματα και η διάψευση των προσδοκιών, η καθήλωση της χώρας σε καχεκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η οικονομική καταστολή της μεσαίας τάξης, η γενικευμένη ανασφάλεια από την ασύδοτη δράση των μπαχαλάκηδων και των παραβατικών, η εθνκή υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ό,,τι κι αν λέει ο σε αποδρομή πρωθυπουργός, και είπε πολλά κατά την προεκλογική περίοδο για να σώσει ότι μπορεί, ο κόσμος δεν τον ακούει. Εκείνο που κυριαρχεί στην συνείδηση των πολιτών είναι να φύγουν για να ξεκινήσει μία νέα ελπιδοφόρα περίοδος για την χώρα. Μαζί με τη παρατεταμένη μιζέρια η κοινωνία απορρίπτει και το μοντέλο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίστηκε από την αμετροπέπεια των στελεχών του και την αλαζονεία στην άσκηση της εξουσίας.

Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα εξασφαλίσει διψήφια διαφορά και την αυτοδυναμία που θα της λύσει τα χέρια ώστε να εφαρμόσει απρόσκοπτα το πρόγραμμά της δίχως τους συμβιβασμούς και τις εκπτώσεις των συμμαχικών κυβερνήσεων. Την επόμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αντιμέτωπος μόνο με τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών που έχουν καλλιεργηθεί. Οι στόχοι είναι δεδομένοι: υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, από τα Εξάρχεια και το Μενίδι μέχρι τις γειτονιές των πόλεων.

Παρά την τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα φέρει κανένα μέτρο λιτότητας και καμία περικοπή. Αντιθέτως θα διατηρήσει ακόμη και αυτά τα επιδόματα της απερχόμενης κυβέρνησης και θα εισαγάγει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών μέσω της μείωσης της φορολογίας. Αλλά και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί, εν τέλει υπέρ των αδυνάτων θα λειτουργήσουν, αφού θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση των παροχών στην Υγεία, θα απελευθερώσουν την Παιδεία από τον εναγκαλισμό του κράτους και θα την συνδέσουν με την οικονομία, θα διασφαλίσουν την επιβίωση του ασφαλιστικού. Όλα αυτά δίχως την ανασταλτική λειτουργία της κρατικής γραφειοκρατίας και την επιβάρυνση του κρατικού προυπολογισμού από τις στρατιές των άνευ αντικειμένου μετακλητών και κυρίως δίχως τις ιδεοληψίες που αποτρέπουν την βέλτιστη συνεργασία του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Η πρόκληση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μεγάλη ωστόσο αν κάτι είναι βέβαιο είναι ότι στις 8 Ιουλίου η χώρα μπαίνει σε ένα νέο ενάρετο κύκλο.


Βάσω Κόλλια

Υπ.Βουλευτής Ανατ.Αττικής ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου