Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Έκλεψαν εκλεκτά κρασιά αξίας €400.000 από διάστερο εστιατόριο


Το κελάρι του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin Maison Rostang στο Παρίσι, το οποίο περιέχει περίπου 50.000 φιάλες, έχασε από τη συλλογή του μια σειρά από πανάκριβες ετικέτες αφού οι ιδιοκτήτες του έπεσαν θύματα κλοπής.
Οι 150 φιάλες στο σύνολό τους ήταν «Domaine de la Romanée-Conti» από τη Βουργουνδία, αλλά και άλλων κτημάτων από το Μπορντό όπως τα Lafite Rothschild, Latour και Petrus, τις οποίες οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου χαρακτηρίζουν αναντικατάστατες δεδομένου ότι η συλλογή χρειάστηκε 4 δεκαετίες για να διαμορφωθεί. Πρόκειται ξεκάθαρα για στοχευμένη ενέργεια και μάλιστα μοιάζει αρκετά με ληστεία τραπέζης αφού φαίνεται ότι οι ληστές απέκτησαν πρόσβαση στο κελάρι ανοίγοντας μια τρύπα στον τοίχο του κελαριού.

Ο Michel Rostang, σεφ και ιδιοκτήτης του διάστερου εστιατορίου είπε: «Αυτή η ληστεία είναι πληγή για εμάς γιατί χρειαστήκαμε 40 χρόνια για να φτάσουμε αυτή τη συλλογή στη σημερινή μορφή της». Σημειώνεται ότι από τις 50.000 φιάλες οι ληστές επέλεξαν συγκεκριμένες ετικέτες παλαιωμένων κρασιών. Όταν υψηλής αξίας αντικείμενα έρχονται στο στόχαστρο ληστών είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που επανέρχονται στα χέρια των ιδιοκτητών τους. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπως αυτή του Thomas Keller, σεφ και ιδιοκτήτη του The French Laundry, από το κελάρι του οποίου είχαν κλέψει κρασιά αξίας 300.000 δολαρίων. Μετά από συνεχείς εκκλήσεις του σεφ στα social media και έρευνες, η αστυνομία εντόπισε τα κρασιά σε ιδιωτικό κελάρι στη Βόρεια Καρολίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου