Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Mercedes-AMG A45

Πιο συγκεκριμένα, το μηχανικό σύνολο με κωδικό M 139, το οποίο θα εφοδιάζει τη νέα
κορυφαία A-Class στις εκδόσεις Α45 και Α45 S, θα συνεχίσει να κρατά τον τίτλο του ισχυρότερου τετρακύλινδρου, δίλιτρου κινητήρα, με την απόδοσή του να φτάνει έως και τους 421 PS (ροπή 500 Nm), στην έκδοση S. Σημειώστε ότι η αναλογία ισχύος είναι 211 PS/λίτρο. Για την «βασική» Α45 η ισχύς θα είναι 387 PS και 480 Nm ροπής, ενώ αμφότερες θα διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT οκτώ σχέσεων.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο, ο συγκεκριμένος κινητήρας θα στροφάρει έως τις 7.200 rpm, ενώ η καμπύλη ροπής θα είναι εξαιρετικά ομαλή, θυμίζοντας αρκετά ατμοσφαιρικό σύνολο. Βάζοντάς τον απέναντι στον αντίστοιχο τετρακύλινδρο της Mercedes-AMG Α35, ο νέος κινητήρας έχει περιστραφεί κατά 180ο, με τον υπερσυμπιεστή και την πολλαπλή εξαγωγής να είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος, με την εισαγωγή αέρα πλέον να βρίσκεται εμπρός, βοηθώντας τα μέγιστα ως προς την ψύξη. O υπερσυμπιεστής διαθέτει τεχνολογία μεταβλητής γεωμετρίας (twin-scroll), βελτιώνοντας την απόδοση τόσο στις χαμηλές, όσο και στις υψηλές στροφές περιστροφής. Επίσης, για πρώτη φορά έχουν τοποθετηθεί κυλινδρικά ρουλεμάν, με σκοπό να μειώσουν τις τριβές και παράλληλα να βελτιώσουν την απόκριση.
Στα ενδότερα του κινητήρα, η κυλινδροκεφαλή είναι από αλουμίνιο, όπως και τα πιστόνια, ενώ οι κύλινδροι έχουν περαστεί με ένα υλικό τεχνολογίας Nanoslide για καλύτερη λειτουργία. Άλλα σημαντικά θέματα είναι το δύο σταδίων σύστημα ψεκασμού, η επανατοποθέτηση των μπουζί και η καλύτερη δυνατή ψύξη του κινητήρα με την ανεξάρτητη λειτουργία της ηλεκτρικής αντλίας νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου