Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019


Το «High Downforce Kit», όπως περιγράφεται από το τμήμα McLaren Special Operations (MSO), κάνει ακόμα πιο επιθετική την 570S που έτσι και αλλιώς σαν μοντέλο χαρακτηρίζεται
από την έντονη αισθητική εξωστρέφεια αναφορικά με τις δυνατότητές της στο δρόμο και την πίστα. Το κιτ αυτό, προορίζεται για όσους θέλουν την απόλυτη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες που μπορεί να φτάσει και να κρατήσει η 570S. Περιλαμβάνει μια σειρά από επεμβάσεις στο αμάξωμα αλλά και κάτω από αυτό, προκειμένου να περνάει με συγκεκριμένο τρόπο ο αέρας, όταν το αυτοκίνητο έχει στο κοντέρ του χιλιόμετρα κοντά στην τελική του.
Το πιο ευδιάκριτο στοιχείο του κιτ, είναι προφανέστατα η μεγάλη σταθερή αεροτομή στο πίσω μέρος. Πέραν της συνδρομής της στο συνολικό αποτέλεσμα, η μεγάλη σταθερή αεροτομή κάνει το μοντέλο της McLaren να δείχνει σαν να έχει βγει μόλις από την πίστα, έχοντας τελειώσει έναν ακόμα επιτυχημένο αγώνα. Το ανθρακόνημα που αποτελεί την πρώτη ύλη για όλες τις επεμβάσεις που επιβάλλει το κιτ, έχει παίξει το ρόλο του στη συγκράτηση του συνολικού βάρους, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει το τμήμα MSO, η συνολική αύξηση της καθοδικής δύναμης που προκύπτει από τις αεροδυναμικές επεμβάσεις, είναι της τάξης των 75 kg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου