Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Μπιτς βόλεϊ: Έγραψαν ιστορία στην Ίο οι Τσοπούλου, Μαναβή


Το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε τουρνουά μπιτς βόλεϊ της FIVB κατέκτησαν οι Κωνσταντίνα Τσοπούλου, Δήμητρα Μαναβή που πήραν την πρώτη θέση στο τουρνουά ενός αστεριού της FIVΒ το οποίο ολοκληρώθηκε στην Ίο

Μετά από 13 χρόνια η Ελλάδα φιλοξένησε ένα τουρνουά μπιτς βόλεϊ στο πλαίσιο του World Tour της FIVB (Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ) και στο φινάλε πανηγυρίσαμε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο (το τρίτο φετινό και τέταρτο συνολικά στην ιστορία του εληνικού μπιτς βόλεϊ),

Οι Κωνσταντίνα Τσοπούλου, Δήμητρα Μαναβή επικράτησαν με 2-0 (21-18, 21-16) των Βάιντα, Ορντεάν από την Ρουμανία στον τελικό του τουρνουά ενός αστεριού στην Ίο και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, το μοναδικό που τους έλλειπε από την συλλογή του καθώς είχαν προηγηθεί το ασημένιο στην Καμπότζη και το χάλκινο στη Μαλαισία.




Στην παραλία Μυλοπότα της Ίου, μπροστά σε πλήθος κόσμου που γέμισε τις κερκίδες, ουσιαστικά όλος ο τελικός ήταν το πρώτο σετ που έμοιαζε με… τρενάκι του τρόμου.

Με τον αέρα να παίζει το δικό του ρόλο, Κωνσταντίνα και Δήμητρα ξεκίνησαν εξαιρετικά και προηγήθηκαν με 7-3 (δύο άσοι της Τσοπούλου), όμως με την αλλαγή γηπέδου ήρθε και η ανατροπή (8-7 άσος Βάιντα) για να ισοφαρίσουν οι Ρουμάνες και να προσπεράσουν με 12-13 με άουτ της Μαναβή.



Το ελληνικό δίδυμο πήρε ξανά το προβάδισμα με 15-14 και στο 17-17 είχαμε τη φάση του αγώνα με την φοβερή άμυνα και την επίθεση της Τσοπούλου (18-17), ενώ στο 20-18 έγινε με άσο της Μαναβή και το σετ έκλεισε με φοβερή αμυντική προσπάθεια και πέρασμα της Τσοπούλου.

Στο β’ σετ οι Ρουμάνες άντεξαν μέχρι το 7-6, που μετατράπηκε σε 10-6, για να ανοίξει κι άλλο η διαφορά (13-8, 19-12) και στο 20-13 απλά οι Βάϊντα, Ορντεάν μείωσαν σε 20-16 για να τελειώσει ο αγώνας με επίθεση της Τσοπούλου.

Όσον αφορά τους άνδρες οι Γάλλοι Γκοσελίν, Σιλβέστρ επικράτησαν με 2-1 (21-16, 15-21, 15-12) των Ρώσων Σίβουλαπ, Γιαρζούτκιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου