Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Οι παραλίες της Αττικής που πας χωρίς αμάξι - Πλήρης οδηγός για «δροσερές» αποδράσεις


Η θερμοκρασία έχει «χτυπήσει κόκκινο» και εσείς σίγουρα ψάχνετε τις πιο κοντινές παραλίες για να δροσιστείτε.
Μπορεί το αυτοκίνητο, ωστόσο, να προσφέρει μία παραπάνω άνεση στην μετακίνηση αλλά δεν σημαίνει πως χωρίς αυτό δεν μπορείς να φτάσεις σε κοντινές παραλίες. Εμείς σου παρουσιάζουμε όλες τις θάλασσες στον Νομό Αττικής τις οποίες μπορείς να επισκεφθείς χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ και έχοντας λίγη παραπάνω...υπομονή!

Τραμ
Ξεκινώντας από το Σύνταγμα κάθε λίγα λεπτά συναντάς τις εξής παραλίες: Στην Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο (στάση Καλαμάκι), στην Εδέμ (στην ομώνυμη στάση), στην Α’ πλαζ Βούλας (στάση Ασκληπιείο) και στον Αστέρα της Γλυφάδας (στάση Κολυμβητήριο).

Λεωφορείο ή τρόλεϊ

-Το λεωφορείο 122 ξεκινά έξω από το μετρό του Ελληνικού, στο τέρμα της κόκκινης γραμμής, και περνά από ολόκληρη την αθηναϊκή ριβιέρα και την νότια ακτογραμμή, ως τη Σαρωνίδα. Βασικές στάσεις για μπάνιο είναι τα Αστέρια της Γλυφάδας, η πλαζ της Βούλας, το Καβούρι, ο Λαιμός και η Β’ πλαζ της Βουλιαγμένης, τα Λιμανάκια, η πλαζ της Βάρκιζας, το Λαγονήσι και η Σαρωνίδα, στο τέρμα της διαδρομής. Το λεωφορείο έχει δύο με τρία δρομολόγια κάθε ώρα, μέχρι περίπου τις 23.00 το βράδυ.

-Το τρόλεϊ 20 ξεκινά κάθε 20 περίπου λεπτά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο και σας αφήνει μετά από οκτώ στάσεις στο Ναυτικό Όμιλο, πίσω από τον οποίο κρύβεται η πλαζ Λιμανάκια, η πιο κοντινή… βουτιά στον Πειραιά.

-Τα λεωφορεία 304, 305 και 316 ξεκινούν από το σταθμό του μετρό Νομισματοκοπείο και περνούν από Αγία Παρασκευή, Παλλήνη και Σπάτα για να φτάσουν στις ακτές της Αρτέμιδας, διανύοντας στο τέρμα της διαδρομής όλη την απόσταση στην ακτογραμμή Λούτσας και Βραυρώνας.

ΚΤΕΛ

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής ξεκινούν με τακτικά δρομολόγια όλο το καλοκαίρι από τον σταθμό του Πεδίου του Άρεως. Προορισμοί τους, το Σούνιο, η Ραφήνα, τα Μέγαρα, το Πόρτο Γερμενο και το Αλεποχώρι, η παραλία της Νέας Μάκρης, ο Ωρωπός (Άγιοι Απόστολοι), το Πόρτο Ράφτη και το Λαύριο. Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα δρομολόγια και τις τιμές τους. Θυμηθείτε ότι για την βασικότερη γραμμή (Αθήνα-Σούνιο) υπάρχει η παραλιακή γραμμή (μέσω Σαρωνικού) και η μεσογειακή γραμμή (μέσω Κορωπίου) και συνήθως η δεύτερη συναντά λιγότερη κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου