Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Το τρίκυκλο που "σάρωσε" στο Νίρμπουργκρινγκ














Τρία χρόνια εξαιρετικής προσπάθειας τελικά κατέληξαν σε ένα ρεκόρ 31: 49,46 για το τρίκυκλο tuk-tuk στο Nordschleife των 12,9 μιλίων του Nürburgring.
Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το συγκεκριμένο όχημα, ένα tuk-tuk είναι ένα τρίτροχο όχημα που συχνά χρησιμοποιείται ως ταξί στη νοτιοανατολική Ασία. Ο Björn Lagercrantz και ο Peter Ternström ταξίδεψαν στον πάγκο του πίσω καθίσματος του tuk-tuk, καθώς ένας ανώνυμος οδηγός αγώνων πέρασε το Nordschleife σε πάνω από μισή ώρα. Ενώ τα περισσότερα έχουν μόνο έναν οδηγό, αυτή τη φορά το ρεκόρ καταγράφηκε με δυο επιβάτες. Το συγκεκριμένο tuk-tuk εισήχθη από την Ταϊλάνδη πριν από τρία χρόνια για αυτόν τον σκοπό.
Ο Ternström, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με το εγχείρημα, εξήγησε ότι επέλεξαν να τρέξουν το tuk-tuk εν μέρει επειδή κανείς δεν είχε κάνει μια απόπειρα για ρεκόρ με κάτι αντίστοιχο. Δεν ήταν αυτή η πρώτη προσπάθεια εξηγεί ο VTuber Misha Charoudin στο Nürburg στο vlog του Σαββατοκύριακου. Η ομάδα προσπάθησε να θέσει ένα νέο ρεκόρ γύρου και το περασμένο έτος, αλλά το τρίκυκλο έσπασε στο τμήμα Hatzenbach της πίστας. Τότε οι ιδιοκτήτες του απευθύνθηκαν στην εταιρεία που κατασκευάζει εξαρτήματα κινητήρων για την Koenigsegg προκειμένου να φτιάξουν εκ νέου οχήματα, γεγονός που μεταφράστηκε στην ολοκλήρωση γύρου στο Nordschleife φέτος.

Το tuk-tuk δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κίνηση στην προσπάθεια του ρεκόρ αυτού του έτους, καθώς η πίστα είχε ενοικιαστεί για μια μέρα από την Granturismo Events έτσι οι διοργανωτές αφιέρωσαν λίγο χρόνο για τον γύρο του tuk-tuk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου