Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η «παιχνιδιάρα» αρκουδίτσα του Αρκτούρου τράκαρε με Ι.Χ. αλλά σώθηκε


Συγκρούστηκε με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στην είσοδο του χωριού Δισπηλιό αλλά τράπηκε σε φυγή, πιθανότατα χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά
Τυχερή φαίνεται ότι στάθηκε η -ενήλικη, πια- αρκούδα του «Αρκτούρου» που είχε συναρπάσει πριν από δυόμισι χρόνια με το... πατινάζ της και το κυνήγι θηραμάτων στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς, καθώς συγκρούστηκε με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στην είσοδο του χωριού Δισπηλιό αλλά τράπηκε σε φυγή, πιθανότατα χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.

Το αγρίμι χτυπήθηκε από το όχημα ενώ διέσχιζε την επαρχιακή οδό Καστοριάς – Δισπηλιού με κατεύθυνση προς το βουνό και του προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός που τα... χρειάστηκε ώσπου να δει την αρκούδα να εξαφανίζεται στο δάσος! Για το τροχαίο ενημερώθηκε ο «Αρκτούρος» που διαπίστωσε από τα ραδιοσήματα του κολάρου του ότι ήταν ένα από τα αρκουδάκια τα οποία είχε απελευθερώσει μετά την φιλοξενία τους στις εγκαταστάσεις του και το αναζητά, για να εξακριβώσει αν έχει υποστεί τραύματα που απαιτούν περίθαλψη.

Τον Φεβρουάριο του 2017, το μικρό -τότε- αρκουδάκι είχε γίνει αντικείμενο θαυμασμού καθώς έκανε επί ώρες βόλτες πάνω στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς, πότε παίζοντας αμέριμνο και πότε κυνηγώντας πουλιά! Μάλιστα, είχε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά έναν τεράστιο αετό που προσπάθησε να διεκδικήσει έναν κύκνο που είχε θανατώσει! Για την απομάκρυνση της νεαρής αρκούδας είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση με αστυνομικούς και μέλη του «Αρκτούρου» και της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου