Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ο Πούτιν «πάγωσε» τις σχέσεις Ρωσίας - Κίνας με το δώρο γενεθλίων στον Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έγινε 66 ετών και ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον εξέπληξε ευχάριστα
κάνοντας του δώρο ένα μεγάλο κουτί γεμάτο με τα αγαπημένα του ρωσικά παγωτά


Ευχές για τα 66α γενέθλιά του έλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της Διάσκεψης για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA), η οποία πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, Ντουσάμπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος, εκτός από ευχές, προσέφερε στον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ μια σειρά δώρων, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά και τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για ένα βάζο, που φιλοτέχνησαν Ρώσοι καλλιτέχνες, μια τεράστια λευκή τούρτα διακοσμημένη με κόκκινα και μπλε λουλούδια και ένα δώρο «έκπληξη», ένα κουτί γεμάτο ρωσικά παγωτά, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος έχει δηλώσει δημόσια πως δεν μπορεί να αντισταθεί στο ρωσικό παγωτό.




«Αυτό είναι το πιο νόστιμο από όλα», είπε ο Σι Τζινπίνγκ στη θέα του κουτιού με τα παγωτά ενώ ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2016 είχε αποκαλύψει πως του αρέσει το ρωσικό παγωτό και το απολαμβάνει όποτε επισκέπτεται τη Ρωσία. Ο Κινέζος πρόεδρος χάρισε με τη σειρά του στον Πούτιν μια μπλε τσαγέρα και τσάι από τη χώρα του. Οι δύο άνδρες φωτογραφήθηκαν πίνοντας σαμπάνια και έκαναν πρόποση για τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τις χώρες τους.

«Ο πρόεδρος Πούτιν επαίνεσε τον ρόλο του Σι Τζινπίνγκ στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχημένη επίσκεψή του στη Ρωσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.









«Νέα εποχή» στις σχέσεις Ρωσίας - Κίνας

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Κίνας πραγματοποίησε επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία και στη συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν οι δύο άνδρες συμφώνησαν να εγκαινιάσουν μια «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους με φόντο τις κυρώσεις που επιβάλλει η Ουάσιγκτον στην Ρωσία και τον εμπορικό πόλεμο που έχει κηρύξει κατά της Κίνας, δίνοντας ώθηση στη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία θα φθάσει «το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», όπως είχε δηλώσει ο Σι Τζινπίνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου