Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Σκληρές εικόνες: Ακτιβιστής αλυσοδέθηκε σε σφαγείο και παραλίγο να αποκεφαλιστεί

Σοκαριστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε εκτροφείο και σφαγείο πτηνών στην πολιτεία της
Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια παρέμβασης ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.
Η ομάδα των οικολόγων έφτασε στην πτηνοτροφική μονάδα, όπoυ παράλληλα λειτουργεί και σφαγείο ώστε να διαμαρτυρηθεί για την θανάτωση χιλιάδων ζώων, όμως η απόφασή τους να δεθούν με μεταλλικά «πέταλα» πάνω στην εγκατάσταση που οδηγεί τα πτηνά στην σφαγή, λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για έναν από τους ακτιβιστές.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τόμας Τσιανγκ είχε περάσει το ατσάλινο λουκέτο γύρω από τον λαιμό του και γύρω από την πλατφόρμα που οδηγούσε τα ζώα προς τη σφαγή, όταν το μηχάνημα άρχισε να κινείται, με αποτέλεσμα ο νεαρός ακτιβιστής να φτάσει πολύ κοντά στην ασφυξία.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ευτυχώς, χάρη στην παρέμβαση τόσο των υπόλοιπων ακτιβιστών όσο και των υπεύθυνων της λειτουργίας του χώρου, ο Τσιανγκ κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα, ενώ στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα γίνεται σαφές το κατά πόσο κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα του ακτιβιστή, καθώς για μερικές στιγμές αδυνατούσε να αναπνεύσει.

Ο ίδιος, μιλώντας λίγο αργότερα στην κάμερα, δήλωσε πως ένοιωθε σαν να ξεκολλούσαν το κεφάλι από τους ώμους του, ενώ οι σύντροφοί του με πανικόβλητες φωνές και ικεσίες προσπαθούσαν να πείσουν τους εργαζόμενους να σταματήσουν το μηχάνημα.



Τελικά, λίγο αργότερα, στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας, που απομάκρυναν τους ακτιβιστές από την επιχείρηση, ενώ το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου αποσπώντας τόσο επιδοκιμαστικά σχόλια για την δράση, ενώ αρκετοί ήταν κι όσοι επέκριναν τους ακτιβιστές για την απόφασή τους να μπουν σε ένα μέρος όπου ελοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα.

Πληροφορίες: ladbible.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου