Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Οι 5 χαρακτήρες που σίγουρα θα γνωρίσεις στο στρατό

Αναλύσουμε τους τύπους που βαρεθήκατε να βλέπετε στο φανταρικό σας
Όλοι όσοι έχουν κάνει στρατό τους έχουν γνωρίσει.
Ο «Αργόστροφος»
Είναι αυτός που ζητάει βοήθεια για το παραμικρό. Από το πως θα δέσει τη ζώνη του μέχρι το πως θα περπατήσει μόνος του το βράδυ μέσα στο στρατόπεδο. Συνήθως αυτά τα ατομα μιλάνε πολύ και λένε κακά αστεία. Γελάνε μόνοι τους και σχεδόν ποτέ δεν καταλαβαίνουν τα ομαδικά αστεία που κανουν όλο το θάλαμο να «λύνεται» στα γέλια. Όταν του μιλάς, αργεί να σου απαντήσει και η χειρότερη κατάρα είναι να είστε μαζί θαλαμοφύλακες. Η περίπτωση ανταλλαγής απόψεων με αυτό το άτομο είναι αιτία συρρικνωσης του IQ σου. Τέλος είναι αυτός που ποτέ δεν εχει καπνό αλλά εχει πάντα φιλτράκια, χαρτάκια και αναπτήρα και σε αποκαλεί «man» λες και είστε φίλοι απο χτές.

Ο «Σάλτσας»

Στον στρατό δεν πρέπει να λες τι κάνεις έξω. Ακόμη και αν είσαι ο Frank Sinatra της περιοχής σου με αρκετές επιτυχίες στις γυναίκες και όχι μόνο, καλό είναι να το κρατάς για σένα. Ωστόσο, κάποια στιγμή δεν θα μπορείς να ακούς μόνο τα κατορθώματα των άλλων και μοιραία θα σου ξεφύγει κάτι για σένα. Εκεί θα γίνει και η πρώτη σου γνωριμία με τον εν λόγω τύπο. Ότι και να πεις πως έχεις κάνει, έχει κάτι περισσότερο από ‘σένα. Στην βολή, θα αραδιάζει με ύφος Stallone συμβουλές για το πως να κρατάτε το όπλο και πως ήταν την τελευταία φορά που έριξε με δίκανο ή καραμπίνα. Συνήθως είναι άνω των 85 κιλών, με ελαφρά καμπούρα, κεφάλι-μπιφτέκι και κομπολόι στο χέρι που τον κάνει να μοιάζει με τον Ζαμπέτα. Στις γυναίκες είναι άπιαστος και δουλεύει τις περισσότερες φορές «delivery boy», σερβιτόρος ή οικοδομή. Τέλος, αυτό που θα σου κάνει εντύπωση πέραν των οφθαλμοφανών ψεμάτων του είναι η κακόγουστη θήκη για τον καπνό του αλλά και τα κακά τσιγάρα που στρίβει. Μετά τις 10 λέξεις που θα ανταλλάξετε θα σε εκφωνεί «αδερφό», «αντράκο», «σειρά» κ.ο.κ.

Ο «Χωριάτης»

Είναι ο Βλάχος. Όχι μόνο στην καταγωγή, αλλά και στους τρόπους. Έχει μια κάκιστη προφορά που σκοτώνει την ελληνική γλώσσα που τόσο αγαπάς ,πολλές φορές επιτηδευμένη, και μυρίζει αρκετά για να συναναστρέφεσαι μαζί του. Δουλεύει στην λαϊκή και ταυτόχρονα είναι αγρότης χωρίς ωστόσο να ξέρει τη δουλειά. Βρίζει συνεχώς την κυβέρνηση που τον έφερε ως εδώ και σου μιλά αποκαλώντας σε, πάντοτε «πουλάκι» του. Όταν πρόκειται για αγγαρία, πάντοτε θα σου προσφέρει απλόχερα την εμπειρική του γνωμοδότηση για το πως πρέπει να κρατάς την σκούπα ή πως πρέπει να κρατάς την τσάπα για να μαζέψεις περισσότερο χώμα. Είναι ο άνθρωπος που δεν θα έρθει στο Κ.Ψ.Μ να πείτε μαλακίες αλλά θα παει πρώτα να κόψει πορτοκάλια από το κοντινότερο δέντρο για να δειπνήσει. Στο επισκεπτήριο οι γονείς τους θα του φέρουν ένα τελάρο φρούτα , τα οποία θα μοιράσει στον λόχο προκειμένου να γίνει αρεστός.Τέλος, δεν καπνίζει, δεν είναι αστείος, δεν είναι αρεστός στην πλειοψηφία και καλά θα κάνει να μην λέει στους φίλους του ,μετέπειτα, ιστορίες για τον στρατό.

Το «Φίδι»

Είναι ο τύπος, ο οποίος ψεύδεται ασυστόλως. Συνήθως είναι τραπεζοκόμος ή σε κάποιο τέτοιο φλώρικο πόστο. Διατείνεται πως έχει μεταπτυχιακό, τρομερές διασυνδέσεις στην νύχτα της Αθήνας και πως μόλις βγει από το στρατό θα ανοίξει καφετέρια. Είναι αδικοχαμένο ποδοσφαιρικό ταλέντο και ένας 56ος ξάδερφος του, τα είχε με τη Φουρέιρα για 24 ώρες. Το επίπεδο του είναι υπό του μηδενός και νομίζει πως έχει την σωστή άποψη σε κάθε θέμα που θα συζητηθεί. Είναι αρκετά κλαρίνο και δεν χάνει την ευκαιρία να αποθανατίζει κάθε στιγμή από την στρατιωτική του εμπειρία. Έχει μουστάκι, iphone 6 και ρίχνει μπιφτέκι σε κάθε αλλαγή σκοπιάς. Αργεί επί μονίμου βάσεως ένα εικοσάλεπτο και μιλάει ταυτόχρονα με τις 4 γκόμενες που λέει πως έχει. Είναι βαμμένος γαύρος, μένει Παλαιό Φάληρο και όταν δεν μιλάει για γυναίκες, μιλάει για αυτοκίνητα, ομάδες και «τους μαλάκες τους πολιτικούς που είναι όλοι ίδιοι». Τέλος, γίνεται «τσιμπούρι», κάθεται συνεχώς μαζί σου στο φαγητό ακόμα και αν γνωρίζει πως δεν τον πας καθόλου.

Ο «Πορωμένος»

Είναι ο τύπος που φορά full face μήνα Νοέμβριο με 30 βαθμούς και δεν βρίσκεται στον Έβρο ή σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Ανυπομονεί για την ώρα της βολής και όταν πάρει όπλο ανοίγει και κλείνει το κλείστρο 950.000 φορές καθώς ηδονίζεται με τον ήχο. Έχει βλέμμα Σβατζενέιγκερ και είναι πάντοτε πρόθυμος για τσακωμό. Θα τον γνωρίσεις λίγο γιατί μετά το κέντρο αυτός θα φύγει κατευθείαν για Ειδικές Δυνάμεις. Έπειτα το πέρας των δοκιμαστικών που θα δώσει για τις Ε.Δ θα συζητά για παραπάνω από 10 μέρες για το πως κατάφερε να κάνει 30 έλξεις, 5000 κοιλιακούς και να τρέξει σαν τον Bolt. Δεν καπνίζει, φοράει τις περισσότερες φορές μπερέ για να νιώθει πιο «επίσημος», βαράει προσοχή που κάνει τη γή να τρέμει ακόμη και στους επιλοχίες και βλέπει τους υπόλοιπους φαντάρους ως σκουλήκια και γιωτάδες. Το μυαλό του είναι ανισόρροπο και στην σκοπιά κάθεται ακίνητος λες και είναι εύζωνας στο σύνταγμα. Γελοία φιγούρα με τα όλα του. Τέλος, είναι -τις περισσότερες φορές- ρουφιάνος και «γλύφει» αλύπητα όλη την στρατιωτική πλέμπα για να γίνει αρεστός.

Υπάρχει και μία ακόμη κατηγορία για την οποία δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι η κατηγορία του φίλου. Ξέρετε, ο στρατός είναι ο τελευταίος σταθμός στη ζωή ενός ανθρώπου όπου οι φιλίες είναι αγνές και πραγματικές γιατί υπάρχει το αίσθημα της αμοιβαίας ευθύνης, του κοινού βιώματος και της συνύπαρξης. Η θητεία δεν περνάει χωρίς να έχεις έναν καλό και έμπιστο φίλο δίπλα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου