Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ευρωεκλογές 2019: Δέκα μέρες μετά, η ενσωμάτωση των σταυρών έχει «κολλήσει» στο 73,34%!

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση «κομπάζει» ότι έφερε εις πέρας με αξιοσημείωτη επιτυχία το
πρωτόγνωρο εγχείρημα της ταυτόχρονης διεξαγωγής των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών (περιφερειακών και δημοτικών) στις 26 Μαΐου...
Ακούγεται ίσως απίστευτο -ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα- αλλά είναι, δυστυχώς, αληθινό. Την ώρα που η κυβέρνηση «κομπάζει» ότι έφερε εις πέρας με αξιοσημείωτη επιτυχία το πρωτόγνωρο εγχείρημα της ταυτόχρονης διεξαγωγής των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών (περιφερειακών και δημοτικών) στις 26 Μαΐου, η ίδια η πραγματικότητα μάλλον την διαψεύδει.

Δέκα ημέρες μετά την ευρω-κάλπη της 26ης Μαΐου, μία επίσκεψη στην ειδική «πύλη» του υπουργείου Εσωτερικών είναι αποκαλυπτική: μπορεί η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων να βρίσκεται στο 100% (22.675 σε όλη την επικράτεια), όμως η ενσωμάτωση των σταυρών προχωράει μάλλον με ρυθμούς... χελώνας. Και αυτό γιατί, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, βρίσκεται μόλίς στο 73,34%, υπολείπεται δηλαδή ένα πσοστό σχεδόν 30%, που δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί.








Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ, αν και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει σαφώς κριθεί με μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ και τα ονόματα των επόμενων εκπροσώπων της χώρας μας στην Ευρωβουλή έχουν γίνει γνωστά, όπως και εκείνων που έμειναν «εκτός νυμφώνος», η ενσωμάτωση των σταυρών έχει γίνει σε μόλις 16.629 από τα 22.675 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι νωρίς το πρωί της περασμένης Κυριακής, 2 Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, η ενσωμάτωση των σταυρών ήταν στο 73,14% -πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε δύο μέρες, το ποσοστό της ενσωμάτωσης αυξήθηκε μόλις κατά... 0,20%!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, σύμφωνα με καταγγελίες, η καταμέτρηση των σταυρών της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν έχει ολοκληρωθεί και σε κάποιους δήμους, όπως αυτός της Σπάρτης.

Είναι να αναρωτιέται κανείς πότε -και αν- σκοπεύουν στο ΥΠΕΣ να δώσουν τα αποτελέσματα στο 100%...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου