Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Εντοπίστηκαν πάνω από 1.600 μυστικοί τάφοι με 2.500 πτώματα

Μέλη συμμοριών, άνθρωποι που εμπόδιζαν τη δράση των συμμοριτών ή που δεν... άρεσε
η φάτσα τους, τουρίστες που απήχθησαν και εξαφανίστηκαν για πάντα. Ερευνητές ανακάλυψαν στο Μεξικό πάνω από 1.600 μυστικούς τάφους, με σχεδόν 2.500 ανθρώπους, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το 2006 έως το 2017.

Το Μεξικό αποδεικνύεται μία άκρως επικίνδυνη περιπέτεια για όποιον επιθυμεί να το επισκεφθεί, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο κάποιας παράνομης δραστηριότητας, ή απλώς να πέσει θύμα απαγωγής για λύτρα, ή απλώς για ληστεία.




Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί στις αχανείς περιοχές που ελέγχουν τα καρτέλ και οι συμμορίες. Οι ερευνητές βρήκαν 1.606 μυστικούς τάφους, με 2.489 πτώματα, από το 2006 έως το 2017.

Μάλιστα, τα στοιχεία τους διαψεύδουν την επίσημη έκθεση του μεξικανικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο παρουσίαζε την κατάσταση αρκετά καλύτερη, απ' ότι είναι στην πραγματικότητα, αφ' ενός για να έχει η κυβέρνηση να επιδείξει ένα έργο στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και αφετέρου για μην ανακοπεί η ροή των τουριστών, που αποφέρει ένα μεγάλο ετήσιο έσοδο στο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου