Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

120 δόσεις: Αναλυτικός οδηγός από την ΑΑΔΕ


Αναλυτικό οδηγό δέκα σημείων για τη ρύθμιση 120 δόσεων, που μεταξύ άλλων επεξηγεί τις προϋποθέσεις ένταξης αλλά «εξόδου» από το ευνοϊκό πρόγραμμα, έδωσε στη δημοσιότητα τη Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα αιτήσεις για την ένταξη στη ρύθμιση 120 δόσεων έχουν υποβάλλει πάνω από 135.000 οφειλέτες, με το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον των οφειλετών ήταν μεγάλο από την πρώτη στιγμή, καθώς μέχρι τις 3 Ιουνίου είχαν υποβληθεί 76.000 αιτήσεις.

Ρύθμιση 120 δόσεων: Τα 10 σημεία – κλειδιά της ΑΑΔΕ


Στην εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ αναφέρεται λεπτομερώς στις οφειλές που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση 120 δόσεων, ενώ διευκρινίζει τί συμβαίνει στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να ρυθμίσει μόνο ένα τμήμα των οφειλών του.

Επιπλέον, περιγράφονται λεπτομερώς οι οφειλέτες που εξαιρούνται από τη ρύθμιση και το τί ισχύει για τις οφειλές που έχουν βεβαιωθεί σε τελωνειακές υπηρεσίες. Το δέκατο σημείο της εγκυκλίου της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει τις τέσσερις περιπτώσεις κατά τις οποίες χάνεται η ρύθμιση 120 δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση 120 δόσεων παρατάθηκε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τις 120 δόσεις ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου