Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

100 χρόνια ΣΕΚΕ – ΚΚΕ | Γιάννης Χρονάκης: για την Επανάσταση

100 χρόνια ΣΕΚΕ – ΚΚΕ | Γιάννης Χρονάκης: για την Επανάσταση
Με κεντρικό σύνθημα «Οι αυταπάτες γκρεμίζονται - Η επίθεση συνεχίζεται. Οργάνωση και αντίσταση ο δρόμος του λαού» το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Τα ψηφοδέλτιά του απαρτίζουν εργαζόμενοι και άνεργοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι, όλοι άνθρωποι του μόχθου και του αγώνα, γνωστοί από τη σταθερή και αποφασιστική τους συμμετοχή στις μάχες για το μεροκάματο, για τα δικαιώματα σε σπουδές, ασφάλιση, περίθαλψη, γενικότερα για το δίκιο του κόσμου της δουλειάς. Γνωστοί από τους αγώνες τους ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστικοποίηση, ενάντια στις βάσεις και τον πόλεμο, ενάντια στην εξάρτηση και τον ιμπεριαλισμό. Συναγωνιστές που με τη δράση τους υπηρετούν τη μόνη απελευθερωτική προοπτική, αυτήν της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.
Και πάνω απ’ όλα, το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με στόχο να βαθύνει τις σχέσεις του με το λαό, τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Και τους καλεί όχι μόνο να το στηρίξουν εκλογικά, αλλά, κύρια, να είναι μαζί του από την 8η Ιούλη για να παλέψουν από κοινού ενάντια στην νέα επίθεση που θα έρθει.
Υποψήφιος με το ΚΚΕ (μ-λ) στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής είναι ο Γιάννης Χρονάκης.
Βιογραφικό
Συνταξιούχος οικοδόμος με μακρά παρουσία και συμμετοχή στο λαϊκό κίνημα ήδη από πριν τη δικτατορία. Από νέος στις γραμμές του μ-λ κινήματος έδωσε με αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια στο ρεφορμισμό και την αντίδραση. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο των οικοδόμων και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Αγωνιστικής Κίνησης Οικοδόμων. Τα τελευταία χρόνια ζει στον Ωρωπό.
Αταλάντευτος αγωνιστής με οξυμένο ταξικό κριτήριο, αποτελεί μέχρι σήμερα έμπνευση για τους νεότερους. Είχε πάντα και έχει ακόμα την ικανότητα να κλείνει σε λίγες φράσεις τα μεγάλα ζητήματα του κομμουνιστικού κινήματος. Όπως έκανε πέρυσι, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ λέγοντας: «Δε θέλει συμβιβασμούς το σύστημα, θέλει ανατροπή. Και η ανατροπή δε γίνεται χωρίς επανάσταση».

Γιάννης Χρονάκης
υποψήφιος βουλευτής
εκλογικής περιφέρειας Ανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου