Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ετοιμη η Peugeot να εξαγοράσει την Fiat...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Γαλλικού Tύπου πολλοί από τους μετόχους του ομίλου PSA,
είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν μια εξαγορά ή συγχώνευση με τη Fiat Chrysler Automobiles. Ο όμιλος PSA περιλαμβάνει τις εταιρείες Citroën, DS, Peugeot και Vauxhall-Opel και ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares έχει ήδη πει ότι ενδιαφέρεται να βάλει στο group περισσότερες μάρκες. Ο Όμιλος FCA, με τα εμπορικά σήματα, Alfa Romeo, Fiat, Maserati και Jeep, αναφέρθηκε ως πιθανός επόμενος «στόχος».


Η οικογένεια Peugeot είναι κύριος μέτοχος στον όμιλο PSA μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου της FFP (όμιλος Γαλλικών εταιριών). Σε μια συνέντευξη του προέδρου της Robert Peugeot στην εφημερίδα Les Echos, ο CEO ρωτήθηκε για μια πιθανή συγχώνευση με την FCA και είπε: «Με αυτή την εταιρία αλλά και με άλλες πρέπει να ευθυγραμμίσουμε του πλανήτες μας».




Η ομάδα PSA έδειξε ενδιαφέρον επίσης για τις Jaguar Land Rover, οι οποίες ανήκουν στον Ινδικό όμιλο Tata, αλλά η πρόταση δεν είχε θετική αποδοχή.


Ο Robert Peugeot δήλωσε στην συνέντευξή του πως δεν έχει γίνει ακόμη κάποια συμφωνία και υπάρχουν μόνο προτάσεις, όμως ήταν η «εξαιρετική επιτυχία» της αγοράς της Opel από την GM το 2016 έκανε την οικογένεια PSA πρόθυμη να υποστηρίξει μία παρόμοια κίνηση.

«Υποστηρίξαμε το project Opel από την αρχή. Αν έρθει μια άλλη τέτοια ευκαιρία, δεν θα φρενάρουμε».

Το group PSA έχει δηλώσει ενδιαφέρον για μια συμφωνία με την FCA το 2015, όμως τότε ο Carlos Tavares σταμάτησε τις διαδικασίες για να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τις Vauxhall-Opel.


Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη συνεργαστεί στην ανάπτυξη επαγγελματικών οχημάτων και το ενδιαφέρον της PSA για την FCA εν μέρει οφείλεται στην ισχυρή παρουσία της τελευταίας στη Βόρεια Αμερική, κυρίως μέσω της Jeep και της Dodge (για τα ανοιχτά ημιφορτηγά Ram). Η PSA επίσης με την συνεργασία αυτή, θα αποκτήσει πρόσβαση στις ΗΠΑ, όπου θα λανσάρει ξανά την Peugeot. Έτσι μια συμφωνία με την FCA θα της δώσει πρόσβαση σε υποδομές για εξυπηρέτηση και αντιπροσωπείες.
Από την άλλη πλευρά το αφεντικό της FCA Mike Manley δήλωσε στους Ιταλούς δημοσιογράφους στη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ότι είναι «πολύ ανοιχτός» σε συνεργασίες με άλλες εταιρείες αυτοκινήτων. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει: «Είμαστε ανοιχτοί είτε πρόκειται για συνεργασίες, κοινοπραξίες ή βαθύτερα επίπεδα συνεργασίας ή και οικονομικό επίπεδο (μετοχές). Οτιδήποτε, έχει νόημα για εμάς και προοπτική το συζητάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου