Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Γ.ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ: Γιατί δεν θα ψηφίσω την Άννα Ραφτοπούλου

Το ότι θα ψηφίσω τον Δημήτρη Μάρκου στις αυριανές εκλογές το γνωρίζετε ήδη από προηγούμενη ανάρτησή μου, που εξηγούσα και τους προφανής για όλους μας λόγους της απόφασης μου αυτής.
Όμως Σήμερα θέλω να εξηγήσω το γιατί δεν θα ψηφίσω την Άννα Ραφτοπούλου.
Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 μιλούσα με τον πατέρα της και τον προέτρεψα να βάλει υποψηφιότητα η Άννα για τον δήμο μας γιατί η Άννα ήταν νέα και επιστήμονας και δεν ανήκε στο αρνητικό πολιτικό προσωπικό της Αρτέμιδας.
Είπα ότι επιτυχία θα ήταν η κατάληψη της 3ης θέσης πίσω από τον Δημήτρη και Χρήστο και ότι η συμμετοχή της στο δημοτικό συμβούλιο θα έδινε και σε αυτήν την εμπειρία και στην παράταξη της την πρόσβαση και αναγνωρισιμότητα που χρειαζόταν.
Από τότε ο πατέρας της ήταν υπεραισιόδοξος....μιλούσε για δεύτερο γύρο και σίγουρη εκλογή της.

Η περίοδος που έζησε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ως αρχηγός παράταξης την ωρίμασαν αν και ο λαϊκισμός κάποιες φορές κυριαρχούσε.

Είπα πριν 2 χρόνια στον Γιάννη, ότι το θέμα του ΚΕΛ μια φορά έβγαλε δήμαρχο και ότι πρέπει να αλλάξει η στόχευση της παράταξης και να επικεντρωθεί στα καθημερινά προβλήματα που ζούνε οι κάτοικοι και που είναι δύσκολο να λυθούν όσο καλή θα μπορούσε να είναι η δημοτική αρχή του Δημήτρη για λόγους χρόνου του χρήματος.
Δεν με άκουσε....όλη η παράταξη ξιφουλκούσε με αυτό το θέμα μέχρι και ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Μάζεψε γύρω τις ότι φοβικό, ότι υπανάπτυκτο και του έδωσε δημόσιο βήμα ενώ στην παράταξη της είχε αξιόλογους δημότες πετυχημένους ο καθένας τους στον τομέα του. Αγκιστρώθηκε στην Ομοσπονδία που ο μέσος όρος ηλικίας των μελών της ξεπερνά την ηλικία του πατέρα της... που τόσα χρόνια όλα τα θέματα που έβαλε στον δημόσιο διάλογο ήταν για το πως θα νομιμοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους ,πως θα τις αποχαρακτηρίσουν από δασικές και πως θα τις εντάξουν στο σχέδιο πόλης.

Τελικά λίγο καιρό πριν τις εκλογές κατάλαβε ότι ποτέ η Ομοσπονδία δεν θα της έδινε ελπίδα για την ανάδειξή της ως νέας δημάρχου.
Ένα βράδυ της είπα ότι θα είναι επιτυχία της η κατάληψη της δεύτερης θέσης με ένα ποσοστό που θα ξεπεράσει το 30% από το 18% που είχε πάρει πριν 5 χρόνια και αυτό με την λογική κούραση των δημοτών από την 5ετή διοίκηση του Δημήτρη, στις επόμενες εκλογές θα τις έδινε με σιγουριά την πρώτη θέση.

Επέμεινα στην ανάδειξη του σοβαρού στελεχιακού δυναμικού της παράταξης της, ως κάτι το νέο για τον δήμο μας και την δική της προσπάθεια για την εκλογή του, ώστε να έχουν και αυτοί την γνώση και την εμπειρία που θα χρειαστούν όταν θα έρθει η ώρα να διοικήσει η ίδια τον τόπο μας.
Όμως αντί αυτού είδα την προσπάθεια του "εδώ και τώρα" για την εξουσία και του "αν δεν είναι έτοιμα τα μέλη μας θα φέρουμε άλλα".
Είδαμε να μαζεύει ότι έδιωξε ο Δημήτρης ως αποτυχημένο και ανίκανο, ότι έκριναν ως παλαιό και κακό οι δημότες και το έστειλε στην αντιπολίτευση το 2014 και φυσικά κράτησε και την ομοσπονδία στον στενό πυρήνα της παράταξης.

Άρα στις αυριανές εκλογές όλο αυτό το αξιόλογο δυναμικό που είχε όλη την πενταετία η παράταξη της θα μείνει εκτός εκλόγιμης θέσης γιατί θα εκλεγούν από 7 ως 9 δημοτικοί σύμβουλοι στην Αρτέμιδα
Θα δούμε να καταλαμβάνουν τις έδρες αυτές: η ίδια, ο Πουλάκης, ο Κρόκος, ο Αργυρός, ο Μποζιολής, η Λύτρα, η Τσέπα ως μέλος της οικογένειας και ελπίζω η Τσάκαλη που απέδειξε την σοβαρότητα της αυτά τα χρόνια....
Τελικά θα μείνει μόνο μια θέση να διεκδικήσουν όλα τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού που αγωνίστηκαν τα 5 προηγούμενα χρόνια για την παράταξη και την ίδια την Άννα, και αυτό στην καλύτερη περίπτωση που θα εκλεγεί δήμαρχος.

Αλήθεια πόσο εύκολο θα είναι να ακολουθήσουν τον δρόμο της οι μισοί από τους παραπάνω...
λέτε να μην ξαναζήσουμε την περίοδο του Χρήστου Μάρκου που οι αντιδήμαρχοι είχαν ο καθένας τον δικό του στόχο και δρόμο;

Αν όμως δεν έρθει πρώτη.... πόσοι από αυτούς θα μείνουν στην παράταξη και δεν θα ανεξαρτητοποιηθούν ψάχνοντας τον επόμενο επίδοξο υποψήφιο δήμαρχο...

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θα ψηφίσω την Άννα Ραφτοπούλου αφού θέλω νέους στην διοίκηση του δήμου μας θέλω νέες και σύγχρονες ιδέες, θέλω να πάνε σπίτι τους αυτοί που καταδίκασαν τα προηγούμενα χρόνια την Αρτέμιδα στην μιζέρια στην υπανάπτυξη.
Επειδή θέλω το αύριο να είναι καλύτερο από το χθες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου