Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Πρώτη Δημοσίευση: 15.05.2019
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Στις δημοτικές εκλογές της 26 Μαΐου 2019, στηρίζω το νυν Δήμαρχο, Δημήτρη Μάρκου.
Γιατί επέλεξα τον Δημήτρη Μάρκου;
Απέδειξε, μέσα στην χειρότερη οικονομική και κοινωνική κρίση ότι μπορεί να ολοκληρώσει κάποια αναγκαία έργα, ιδιαίτερα μεγάλα, και δεν έμεινε στα λόγια. Γήπεδα, δρόμοι, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παραλίες, γαλάζιες σημαίες κλπ.
Προσπάθησα, όπως κάνω πάντα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου να βοηθήσω τον Δήμο να ολοκληρώσει έργα πράσινου, αφιλοκερδώς, όχι από καλοσύνη και μεγαλοψυχία, αλλά σαν ειδικός και με τεράστια εμπειρία, γνωρίζοντας τις δυσκολίες ολοκλήρωσης τέτοιων έργων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά με άρτιες προδιαγραφές.

Είναι αλήθεια ότι έχω, κατηγορηματικά, δηλώσει μετά από την θητεία μου σαν Δημοτικός Σύμβουλος, ότι θα σταματήσω. Τα γεγονότα όμως που μεσολάβησαν από την απόφασή μου αυτή δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο να το κάνω. Θα είμαι πάλι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Μου είναι αδιανόητο να αφήσω επικίνδυνους ανθρώπους να θέτουν υποψηφιότητα για Δημοτικοί Σύμβουλοι και εγώ να είμαι απλός θεατής και κατηγορούμενος.

Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό και ντροπή μπροστά στο συμφέρον τους. Αδιαφορούν για τα πάντα και καταφεύγουν ξεδιάντροπα σε πρακτικές που φρενάρουν την ανάπτυξη του τόπου και προσπαθούν με κάθε μέσο να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια για καλό έργο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και κύρια αιτία που πήρα αυτή την απόφαση είναι πολύχρονη πρακτική της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος Σπάτων. Έκανα καταγγελία για πρακτικές που ανακάλυψα, προσκόμισα πληθώρα στοιχείων στις δικαστικές αρχές και έφτασα να κινδυνεύω να βρεθώ και κατηγορούμενος. Αναφέρομαι προσωπικά στην Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, διαχρονικά, που από την εποχή της προεδρίας της Ραφτόπουλου ακόμα, προσπαθούν, πάση θυσία, να συνεχίσουν να είναι στα πράγματα, σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι πλέον και να μας γυρίσουν 20 χρόνια πίσω!!!!.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα της δράσης τους, είναι το δικαστήριο που είχαν κατά του αεροδρομίου με απαίτηση 4 εκατομμυρίων Ευρώ, με την υποστήριξη πολλών κατοίκων που τους εμπιστεύθηκαν και, απλά, δεν παρέστησαν και η υπόθεση χάθηκε, χωρίς κανείς να μας πει, γιατί κάνανε πίσω....!!!!

Αλλά δεν είναι μόνο η Ομοσπονδία το πρόβλημα.
Ανακάλυψα ότι υποψήφιοι του Ραφτόπουλου, οι οποίοι είχαν διατελέσει και αντιδήμαρχοι και έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με συνδικαλιστές του Δήμου, επηρεάζουν τα συνδικαλιστικά όργανα των Δημοτικών Υπαλλήλων, ώστε να παρακωλύουν το έργο της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους τομείς. Έχουν γίνει αισθητά τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής στην καθαριότητα του Δήμου, τους δυο τελευταίους μήνες, ειδικά στην Αρτέμιδα!

Όπως έχω περιγράψει σε προηγούμενα άρθρα μου, ακολουθούν την ίδια πρακτική που ακολουθούσε η Ραφτόπουλου στα Δημοτικά Συμβούλια, όταν καταψήφιζε κάθε τι καλό, φτάνει να μην προβάλλεται ο Δήμαρχος. Μάλιστα η ίδια η Άννα, με σχετικό άρθρο της έχει ταχθεί υπέρ των συνδικαλιστών αυτών, συζύγους των οποίων περιμάζεψε όταν ο Δήμαρχος τους απομάκρυνε...

Δεν επιτρέπεται, "δαφνοστεφανωμένοι, χρυσοποίκιλτοι Ριχάρδοι" της πόλης μας, όπως έλεγε ο παλιός φίλος Πέτρος Πουλάκης, να έχουν λόγο στην πόλη μας. Και μετά έκανε και αυτός kolotoumba....!!!!

Είμαι δημότης και θα παραμείνω. Ο δημότης πρέπει να είναι πρώτος στα έργα και να μην τα περιμένει όλα από την εξουσία, σαν αχάριστο παιδί.

Όλοι μας, με το λίγο που θα κάνει ο καθένας μας, θα γίνει κάτι πολύ μεγάλο σε αυτό τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου