Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Μπάντμιντον: Η Σωτηρίου έγραψε ιστορία με χάλκινο μετάλλιο στη Θεσσαλονίκη

Είναι η πρώτη φορά που αθλητρής/τρια από την Ελλάδα κατακτά μετάλλιο στο ατομικό
σε διεθνή διοργάνωση
Η πρωταθλήτρια Ελλάδας Ματίνα Σωτηρίου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά U19 που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη. Η Σωτηρίου έδειξε, για ακόμη μία φορά, το πλούσιο ταλέντο της και κατάφερε να πετύχει κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία του αθλήματος. Να κατακτήσει δηλαδή Έλληνας αθλητής μετάλλιο στο ατομικό σε μία διεθνή διοργάνωση.
Η Σωτηρίου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι ηττήθηκε από το Νο 1 φαβορί του αγωνίσματος κι έχασε το χρυσό για μόλις δύο πόντους. Στον τελικό, αντιμετώπισε τη Βελγίδα Λασό και ηττήθηκε με 2-1. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο σετ τα έχασε με οριακή διαφορά (19-21, 21-10, 19-21).
Για να φτάσει έως τον τελικό, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις. Στο γύρο των «32», νίκησε τη Ρωσίδα Νεφέντοβα με 2-0 και προκρίθηκε στις «16». Εκεί, αντιμετώπισε τη Μενγκ Γιουν από την Κινέζικη Ταϊπέι και επιβλήθηκε με 2-0.

Στη συνέχεια, νίκησε δύο Τουρκάλες αθλήτριες. Στα προημιτελικά, η Σωτηρίου νίκησε με 2-0 την Ακντενίζ και στον ημιτελικό επικράτησε με 2-1 της Γιαβρού.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου